Ciolacu: „Târgurile de Crăciun nu vor fi interzise”

Aflat sâmbătă, 28 octombrie,  la târgul agricol INDAGRA, Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat că târgurile de Crăciun din țară nu vor fi interzise.

Premierul Marcel Ciolacu susține că târgurile de Crăciun din țară pot să „aducă venituri” bugetelor locale.

„Haideți să lămurim: Eu sunt curios dacă târgul (n.r de Crăciun) de la New York se menține. Oameni buni, târgurile de Crăciun, cum este cel de la Craiova, aduc venituri bugetului, nu cheltuieli. Sunt niște cheltuieli inițiale, cum se face în toată lumea, cum sunt și oamenii de aici care vând (n.r. la târgul agricol INDAGRA), au niște cheltuieli inițiale, și apoi vând. Sunt ferm convins că în București va exista un Târg de Căciun, dar prin taxele luate de municipalitate ele vor aduce venituri”, a spus Ciolacu.

„În schimb, nu cred că este normal ca într-ocomunitate cu 500 de locuitori să cheltuim pe beculețe 100.000 de euro. Aici a intervenit statul român și mi se pare corect, dar să nu confundăm lucrurile”, a adăugat șeful Executivului.

Ciolacu a concluzionat că „atunci când se va interzice Târgul de Crăciun de la Viena, atunci o să îl interzic și eu în București”.

Potrivit unei ordonanțe adoptate de Guvern, „cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie – septembrie 2023. Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”.