Unii enoriași îl vor pe IPS Teodosie mitropolit. Ce a răspuns IPS Calinic

Mai mulți enoriași suceveni îl vor pe IPS Teodosie mitropolit. Ei au trimis o scrisoare arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calnic, în care l-au întrebat dacă IPS Teodosie este văzut cu ochi răi de ceilalți membri ai Sfântului Sinod.

„De ce Înaltpreasfințitul Teodosie nu e ridicat la rangul de mitropolit? E văzut cu ochi răi de ceilalți ierarhi? De ce nu a fost lăsat/pus sa zică molitfele la sărbătoarea Sfântului Dimitrie Basarabov de ieri?”, au întrebat enoriașii.

„Nu eu sunt cel mai în măsură să răspund întrebării dumneavoastră, vlădica aparținând canonic unei alte mitropolii. Cât despre cum e văzut de ceilalți ierarhi, iertat să-mi fie, dar nu mă pot substitui celorlalți membri ai Sfântului Sinod ca să vă dau un răspuns. Și totuși realitatea contrazice afirmațiile dumneavoastră. Spun aceasta întrucât foarte mulți vlădici îl invită în eparhiile lor. Cât privește Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, vlădica, ca fiul al acestei eparhii, are norma întreagă. Iar dacă apreciați că nu-i suficient, mai putem suplimenta!”, a răspuns IPS Calinic.