Ciucă: A doua tranșă din PNRR a fost aprobată. În ultimul an, absorbţia fondurilor europene a urcat de la 54% la nivelul record de 77%

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă afirmă marţi, după ce Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranşe din PNRR pentru România, de aproape 3 miliarde de euro că sunt bani europeni care vor contribui esenţial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar şi cel educaţional.

„Comisia Europeană a aprobat plata celei de-a doua tranşe din PNRR pentru România, de aproape 3 miliarde de euro. Sunt bani europeni care vor contribui esenţial la modernizarea României în toate domeniile cheie, în special infrastructură, sistemul sanitar şi cel educaţional”, spune fostul premier pe Facebook.
„Am spus mereu că România trebuie să continue să îndeplinească ţintele şi jaloanele din PNRR, pentru că investiţiile sunt cel mai bun instrument pe care îl avem în lupta cu inflaţia şi creşterile de preţuri. În ultimul an, rata absorbţiei fondurilor europene a crescut de la 54% la nivelul record de 77%, însemnând că, timp de un an, în România au intrat în fiecare zi câte 31 de milioane de euro”, arată Nicolae Ciucă.
Liderul liberal afirmă că ”Partidul Naţional Liberal îşi continuă angajamentul de a depune toate eforturile necesare pentru ca România să poată absorbi cât mai mulţi bani europeni, pentru dezvoltarea comunităţilor şi creşterea nivelului de trai”.