CJ Suceava propune majorarea taxei de parcare la aeroport și introducerea unor abonamente

Șoferii care își vor lăsa mașinile în parcarea de la Aeroport vor plăti 5 lei pentru prima oră de parcare și cate un doi lei pentru următoarele ore. De asemenea, tariful pentru pierderea tichetului se majorează de la 300 lei, la 400 lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arată în referatul de aprobare, că Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava a propus majorarea taxelor de parcare din cauza creșterii traficului de pasageri ca urmare a deschiderii bazei operaționale Wizz Air și adăugării de noi destinații.

Astfel, taxa de parcare a devenit o sursă importantă de venituri pentru regie, iar gradul de ocupare al parcării este în creștere constantă. Veniturile suplimentare obținute prin majorarea taxelor vor contribui la finanțarea extinderii parcării în etapa a II-a.

În contextul extinderii parcării destinate autovehiculelor pasagerilor, care acum numără 240 de locuri, și a constrângerilor de spațiu din perimetrul aeroportuar, unde nu există spații de parcare amenajate sau nu se pot amenaja, s-a propus introducerea unor abonamente lunare destinate societăților partenere.

Abonamentele vor fi structurate după cum urmează:

Abonament lunar pentru societățile comerciale din cadrul regiei: 100 lei/nr. de înmatriculare;

Abonament lunar pentru societățile de tip rent-a-car care au contract cu aeroportul: 350 lei/permis acces parcare;

Abonament lunar pentru societățile de tip rent-a-car fără contract cu aeroportul: 700 lei/permis acces parcare.

Conducătorul auto va putea utiliza abonamentul în funcție de specificațiile facturii, care vor include zona de parcare (Parcarea 3), perioada și seria/numărul permisului de acces la parcare. Plata abonamentului se va face în avans, până în ultima zi a lunii în curs, pentru luna următoare. Abonamentul este nedivizibil și nertransferabil.

Aceste modificări și introducerea abonamentelor lunare vor facilita accesul și parcare pentru partenerii aeroportului, contribuind în același timp la creșterea veniturilor și asigurarea fondurilor necesare pentru extinderea parcării în beneficiul pasagerilor, se arată în raport.