Ciucă: Obiectivul Guvernului a fost şi rămâne includerea tinerilor şi a priorităţilor lor în politicile publice naţionale şi europene

Obiectivul Guvernului a fost şi rămâne includerea tinerilor şi a priorităţilor lor în politicile publice naţionale şi europene, a transmis, marţi, prim-ministrul Nicolae Ciucă într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului.

„Sunteţi cei care aduc schimbarea, promovează inovarea şi ne copleşesc cu entuziasmul lor. Implicaţi şi orientaţi către soluţii practice, aduceţi plus-valoare oricărui proiect la care sunteţi parte, fie că vorbim despre educaţie, sănătate, administraţie sau orice alt sector. Ideile voastre antreprenoriale sunt între cele mai creative şi adecvate, reuşind să acopere atât zone deja cunoscute, cât şi segmente de nişă. Descoperiţi oportunităţi în orice situaţie de criză, în perioade oricât de dificile. Dovediţi empatie, omenie şi solidaritate în activităţile de voluntariat. Aţi oferit ajutorul vostru cetăţenilor ucraineni care au avut nevoie de un cămin în ţara noastră, dar şi tuturor celor care au căutat sprijin în perioada pandemiei de COVID-19”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a subliniat şi performanţele reuşite de tinerii români la competiţiile internaţionale.

„La competiţiile internaţionale faceţi performanţă, sunteţi competitivi, promovând, în acelaşi timp, ideea de echipă şi cultivând prietenia. Ne preocupă ca toate aceste calităţi să fie puse în valoare în beneficiul vostru, al comunităţilor şi al întregii societăţi. 2022 a fost Anul European al Tineretului, iar obiectivul nostru a fost şi rămâne includerea tinerilor şi priorităţilor lor în politicile publice naţionale şi europene. Am făcut paşi semnificativi, însă este nevoie să îi continuăm pentru a oferi tuturor tinerilor şanse egale şi oportunităţi care să vă pună în valoare creativitatea, competenţele, deschiderea către nou şi, mai ales, speranţa voastră, care este şi a noastră, că veţi avea acasă, în România, un viitor aşa cum vă doriţi. La mulţi ani, dragi tineri!”, a mai transmis şeful Executivului, potrivit psnews.ro.