Clubul fermierilor din satul Mestecăniș a fost inaugurat și sfințit. Primarul Viorel Maxim: „Vom avea și aici un loc unde să ne întâlnim”

Așezământul Cultural „Clubul fermierilor” din satul Mestecăniș a fost inaugurat și sfințit, după implementarea unui amplu proiect guvernamental ce a presupus reabilitarea modernizarea, dotarea și extinderea clădirii.

Evenimentul, ce a avut loc duminică, 30 iulie, s-a bucurat de prezența deputatului PNL de Suceava Angelica Fădor, originară din Iacobeni și fost primar al comunei, a subprefectului Cristian Șologon, dar și a fostului primar Viorel Dranca, cel care a și construit clădirea de la Mestecăniș. Totodată, la inaugurarea Așezământului Cultural „Clubul fermierilor” au luat parte și cetățeni ai localității.

Primarul comunei Iacobeni, Viorel Maxim, a ținut să mulțumească tuturor factorilor implicați în realizarea acestei investiții importante, subliniind că, de acum înainte, și cetățenii satului Mestecăniș au un loc al lor unde să organizeze evenimente.

„Mă bucur că am ajuns în această zi minunată, în care inaugurăm investiția făcută, aici, la Mestecăniș, și anume reabilitarea Clubului Fermierilor, cum îi spunem noi. Mulțumesc colegilor de la Primărie, care au lucrat la acest proiect, dar și Consiliului Local, care a aprobat tot ce am avut nevoie pentru modernizarea centrului. Aduc mulțumiri și factorilor politici și instituționali, care ne-au sprijinit, când a fost nevoie, pentru implementarea acestui proiect. De acum, vom avea și aici un loc unde să ne întâlnim, să facem aici anumite petreceri”, a declarat Viorel Maxim, primarul comunei Iacobeni, care i-a invitat pe toți cei prezenți să ia parte și la manifestările dedicate Zilei comunei, ce au avut loc pe stadionul din satul Iacobeni.

Deputatul Angelica Fădor a ținut să îl felicite pe edilul Viorel Maxim pentru toată implicarea sa în rezolvarea problemelor comunității din Iacobeni, subliniind că și oamenii din Mestecăniș aveau nevoie de o astfel de clădire modernă.

„Este o mare bucurie faptul că, astăzi, la Mestecăniș se inaugurează Clubul Fermierilor. Alături de noi este și domnul primar Viorel Dranca, cel care a pus piatra de temelie a acestei clădiri. Și dacă, atunci când am fost primar, a fost nevoie să dăm o altă față Casei Naționale din Iacobeni, iată că de această dată, datorită domnului primar Viorel Maxim, Consiliului Local și dumneavoastră, tuturor celor care ați dat o mână de ajutor, se inaugurează o clădire atât de necesară și de utilă pentru satul Mestecăniș.  Felicitări, domnule primar, sănătate și tot binele!”, a spus deputatul Angelica Fădor.

Și subprefectul Cristian Șologon a avut doar cuvinte de laudă la adresa administației comunei Iacobeni. El l-a felicitat pe primarul Viorel Maxim pentru întreaga implicare în realizarea acestui proiect, subliniind că nu a fost o muncă ușoară.

„Tot ceea ce s-a făcut aici s-a făcut pentru locuitorii satului Mestecăniș și sunt convins că o să vă folosească din plin. Un cămin cultural, un club al fermierilor n-are doar rolul de a găzdui petreceri, ci și rolul de a aduna oamenii împreună, de a pune gânduri împreună, de a face planuri împreună și de a relaxa după munca grea. Eu sunt convins că toate aceste lucruri au căpătat astăzi, aici, la Iacobeni, în satul Mestecăniș, o casă. Vă urez să vă folosească și să fiu prezent cât mai des aici, la dumneavoastră, în activitățile pe care le veți desfășura. Felicitări, domnule primar! Știu că nu a fost o muncă ușoară, am avut multe discuții când eram la București, dar vedeți că întotdeauna perseverența dă rezultate”, a spus subprefectul județului Suceava Cristian Șologon.

Trebuie precizat că Așezământul Cultural „Clubul fermierilor” din satul Mestecăniș, comuna Iacobeni, a fost reabilitat, modernizat, dotat și extins printr-un proiect realizat prin Compania Națională de Investiții, valoarea lucrărilor fiind de aproape 1,1 milioane de lei.