Compania aeriană AirConnect a început să opereze zboruri din Suceava spre București

Primul zbor Suceava – București operat de compania românească Air Connect a fost lansat în seara zilei de luni, 27 martie. Zborurile de la Suceava către București și retur vor fi operate cu 5 frecvențe săptămânale, două zboruri în zilele de luni și câte un zbor în zilele de miercuri, joi și vineri. Pe perioada orarului de vară, cuprins între 28 martie și 28 octombrie, pe ruta Suceava București și retur sunt disponibile 21.080 de locuri.

Trebuie spus că zborurile estivale către Constanța vor fi operate în perioada 22 iunie – 17 septembrie, în fiecare zi de joi, biletele de avion putând fi deja achiziționate de pe website-ul companiei www.air-connect.com, la tarife începând de la 167,7 lei.

Programul zborurilor Suceava – București (Otopeni)

Luni (2 zboruri): decolare Otopeni 09:10 / aterizare Suceava 10:30, zbor retur decolare Suceava 11:00 / aterizare Otopeni 12:20 și decolare Otopeni 19:05  / aterizare Suceava 20:25, zbor retur decolare Suceava 20:55 / aterizare Otopeni 22:15.

Miercuri: decolare Otopeni 09:10 / aterizare Suceava 10:30, zbor retur decolare Suceava 11:00 / aterizare Otopeni 12:20.

Joi: decolare Otopeni 09:10 / aterizare Suceava 10:30, zbor retur decolare Suceava 11:00 / aterizare Otopeni 12:20.

Vineri: decolare Otopeni 15:20 / aterizare Suceava 16:40, zbor retur decolare Suceava 17:10 / aterizare Otopeni 18:30.

Programul zborurilor Suceava – Constanța, din 22 iunie 2023

 În fiecare joi, decolare Constanța 09:00 / aterizare Suceava 10:15 și decolare de la Suceava 10:45 / aterizare Constanța 12:00.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că, odată cu aceste zboruri este concurență și concurența întotdeauna aduce doar beneficii.

„AirConnect a anunțat și cursele aeriene pe Litoral, la Constanța și mă gândesc în primul rând că va fi o facilitate pentru cei care vor să meargă pe Litoral. Și poate că în felul acesta și Litoralul românesc, prin aceste curse directe, va fi mai bine pus în valoare. Și dacă Bucovina este una dintre destinațiile care se regăsește în topul oricăror clasamente care se fac, este bine să avem și Litoralul. Mă gândeam că poate la un moment dat poate dăm tonul pentru a se gândi o serie de pachete mare – munte”, a spus vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă.

De cealaltă parte, Ioan Măriuța, directorul general al Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, a declarat că aceste noi curse vor contribui semnificativ la dezvoltarea Aeroportului de la Suceava.

„Suntem încântați să anunțăm un nou operator aerian care a ales Aeroportul «Ștefan cel Mare» Suceava. La fel de încântați vor fi și pasagerii din regiunea noastră, care beneficiază astfel de mai multe conexiuni directe, ce răspund cerințelor de mobilitate atât mediului de business, dar și turismului. Conexiunile directe spre capitala țării vor fi mereu o necesitate, iar zborurile care vor fi operate spre Constanța vin și ele ca o soluție extrem de avantajoasă pentru vacanțele pe litoralul românesc. Ne așteptă, astfel, o colaborare frumoasă în  viitor, care va contribui semnificativ la  dezvoltarea Aeroportului «Ștefan cel Mare» Suceava”, a precizat Ioan Măriuța.

Tudor Constantinescu, Directorul General al AirConnect, a declarat că această companie aeriană s-a născut din dorința de a deservi piața regională din România și Europa de Sud-Est.

„Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas în această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă între Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a spus Tudor Constantinescu, directorul general al companiei aeriene AirConnect.