Comuna Arbore și-a serbat ziua! Sute de oameni s-au adunat pentru a lua parte la manifestările organizate de Primărie

Duminică, 28 august, comuna suceveană Arbore și-a sărbătorit ziua. Evenimentul a debutat la ora 14:00, pe stadionul din localitate și a adunat laolaltă sute de oameni dornici să petreacă. Astfel, de la mic la mare, arborenii au luat parte la spectacolele de excepție susținute de artiștii invitați de către primarul Dan Tiperciuc la Ziua Comunei Arbore.

Și pentru că au trecut 520 de ani de la construirea Mănăstirii Arbore, manifestările dedicate Hramului au continuat și luni, 29 august, cu o slujbă arhierească.

„Sunt două zile de sărbătoare, avem hramul comunei Arbore. Vor evolua pe scenă artiști consacrați, vor fi invitați de peste hotare, din comuna Larga, Republica Moldova, cât și ansamblurile vecinilor noștri. Vor fi două zile frumoase, astăzi va urca pe scenă Angelica Flutur, Elisa Hechelciuc și formația Generic cu Dan Ciotoi, iar luni dimineață avem slujbă arhierească la Mănăstirea Arbore iar după-amiază ne reîntâlnim tot aici, pe stadion, să sărbătorim a doua zi din cadrul evenimentului Zilele comunei Arbore. Anul acesta sărbătorim 520 de ani de la construirea Mănăstirii Arbore, este o ocazie specială, va fi o slujbă specială și îi invităm pe toți cei care ne văd, ne aud și sunt aici, să fie prezenți și mâine să se delecteze cu muzică tradițională bucovineană”, a spus Dan Tiperciuc, primarul comunei Arbore, înainte de debutul manifestărilor dedicate Zilei Comunei.

Alături de edilul Dan Tiperciuc au fost președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, subprefecții județului Suceava, Florin Sinescu și Cristian Șologon, dar și mai mulți primari din județ și chiar din Republica Moldova.

Radu Urechean, primarul comunei Larga din Republica Moldova, a venit însoțit de un grup de copii talentați, care i-au încântat pe cei prezenți prin spectacolul lor.

„Suntem din comuna Larga, din Moldova, avem invitație de la domnul primar. Noi colaborăm de mult timp. La hramul comunei Arbore, suntem a treia oară și ei vin la noi, în mod regulat. Chiar înainte de pandemie am organizat Gala sportului lărgean, iar primarul din Arbore a participat cu o echipă de aici, din comună. Astăzi am venit cu opt copii de la Școala de Muzică din comuna Larga care au prezentat mai multe dansuri și cântece tradiționale. Suntem mereu primiți excelent, ne simțim ca niște frați”, a declarat Radu Urechean, primarul comunei Larga.

De cealaltă parte, senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a vorbit despre performanțele edilului Dan Tiperciuc, subliniind că oamenii au avut mână bună când l-au ales să îi reprezinte.

„A început bine domnul primar și ne-a prezentat ca fiind echipa de sprijin dar să știți că efortul e al dumnealui și dacă până acum nu știți, nu v-a spus, vă spun eu că zilele acestea, domnul primar, prin efortul pe care l-a depus, va aduce gazul în comuna Arbore, apă și canal atât în Arbore – Clit cât și în Arbore și prin Programul Național de Investiții «Anghel Saligny» a luat o sumă importantă de bani pentru construirea de drumuri. Pe dumneavoastră vreau să vă felicit pentru că ați avut mână bună și i-ați mai dat un mandat. La ce va face acum, veți aprecia dumneavoastră”, a spus senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan.

Apropiat al primarului Dan Tiperciuc, subprefectul Florin Sinescu revine, de fiecare dată, cu bucurie la Arbore. Acesta a urat tuturor participanților la eveniment să aibă parte de o toamnă liniștită, iar edilului multă putere de muncă pentru a putea rezolva toate problemele comunității pe care o reprezintă.

„Am venit din nou cu mare drag la dumneavoastră. Parcă mai ieri era 29 mai, domnule primar, și a fost Festivalul «Flori de Salcâm». A trecut salcâmul, a venit toamna și toamna se numără bobocii. Pe 5 septembrie încep școala și să dea Dumnezeu să fie un an bun pentru ei, să fie un an bun pentru dumneavoastră, oameni buni, pentru că ați muncit o vară. Acum e momentul să ne culegem roadele muncii de peste vară. Să aveți o zi frumoasă și aș vrea să știți că primarul comunei, care îmi este un apropiat de foarte mulți ani, este cu agenda publică și transmite mereu mai departe care sunt problemele cu care se confruntă comunitatea, pentru a găsi soluții. Vă urez o zi frumoasă, o sărbătoare deplină în continuare și o toamnă liniștită”, a transmis subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu.

După deschiderea oficială, pe scena de pe stadionul din centrul comunei Arbore au urcat Ansamblul „Luca Arbure” din Arbore, Formația de dansuri bărbătești „Trilișești” din Iaslovăț, Ansamblul „Stejărelul” din Cajvana, Ansamblul „Obcina Poieniului” din Poieni Solca, Ansamblul „Trandafir de Bucovina” din Milișăuți și Ansamblul „Frătăuceanca” din Frătăuți. De asemenea, arborenii s-au putut bucura și de spectacolele extraordinare susținute de iubitele artiste bucovinene Elisa Hechelciuc și Angelica Flutur.

Ziua a fost încheiată de cunoscutul Dan Ciotoi & Generic, care i-au încântat pe cei prezenți cu melodiile consacrate ale anilor de glorie.

Trebuie precizat că evenimentul a fost organizat de către Primăria și Consiliul Local Arbore și a fost prezentat de către jurnalista Raluca Bercea.