Iso9001.ro – adresa succesului in afaceri

Cand oamenii isi infiinteaza o firma se gandesc cu timiditate la ce va urma. Si-au dorit independenta financiara si decizionala, sa scape de  un sef rau sau sa adune familia in jurul acestei firme si sa o pastreze unita.

Apoi, cand contabilizeaza realizarile, multumirea compenseaza eforturile, fiindca este greu sa munceasca o persoana entru sine, pentru prosperitatea afacerii sale. Trebuie sa faca acest lucru cu intreaga energie si inteligenta de care dispune, cu toate resursele.

Cei care cred ca infiintandu-si propriile firme vor avea mai multa libertate, gresesc! O florarie inseamna:

-aprovizionarea cu flori proaspete si de sezon tot timpul. Pe langa oferta clasica de: trandafiri, garoafe, crizanteme olandeze si gerbera, primavara trebuie sa fie zambile, ghiocei si narcise, apoi buchete de liliac. In plus, florile sa se vanda si la fir, la buchet, dar si in ghivece sau in diferite aranjamente.

-ingrijirea florilor aflate in stoc. Plantele din ghiveci au nevoie de apa, cele din vazele imense sau din galeti trebuie sa li se schimbe apa si sa li se indeparteze frunzele galbene.

-spatiu de depozitare a resturilor vegetale si a resturilor de la aranjamentele care se fac in atelier.

-realizarea paginii online si a publicitatii fara de care un incepator nu poate sa fie cunoscut.

Daca persoana care si-a deschis floraria de dragul florilor nu stie sa faca un cosulet cu flori  sau un aranjament tematic va trebui sa caute o florareasa autentica sau sa se inscrie la cursuri.

Exista inse o adresa care faciliteaza obtinerea succesului in afaceri: iso9001.ro.

La destinatie se ajunge de pe orice dispozitiv conectat la internet in cel mai scurt timp posibil.

Ce se afla acolo si cum ar putea sa ajute un intrerpinzator sa prospere?

Aceasta este adresa unei firme care de 11 ani emite certificari iso in Romania, implementand in tara standardele internationale ale calitatii, ale responsabilitatii fata de mediu, ale sigurantei alimentare si ale securizarii informatiei.

Fara aceste documente, firmele nu se pot inscrie la licitatiile publice pentru obtinerea unor lucrari bine platite.

Detinatorul unei florarii are sansa sa obtina castigarea unei licitatii in urma careia va furniza flori pentru parcurile din oras, pentru un anumit mall sau pentru institutii. Asta inseamna ca va vinde multe flori la un pret foarte bun pentru el. Florarii stiu foarte bine ca sunt perioade in care vanzarile explodeaza pur si simplu, dar si perioade in care nu vand mai mult de 3-4 buchete pe zi.

Este visul oricarui detinator de florarie sa vanda flori orasului in care traieste in valoare de zeci de mii de euro.

Pentru asta insa are nevoie de un certificat care sa demonstreze calitatea produselor sale. Cu siguranta ca orice cumparator s-a considerat pacalit cel putin o data in viata, cand a costatat ca dupa ce a facut 10 pasi afara din florarie, una dintre flori s-a rupt, fiindca avea tulpina prinsa cu un bold sau o alta floare s-a scuturat pentru ca fusese tinuta nepermis de mult in florarie.

Calitate inseamna: flori proaspete, perfecte, iar cele care au tulpina scurta sa fie utilizate la aranjamente, nu vandute la fir.

Daca vanzarile din oras sunt completate de comenzi online, atunci cei care plaseaza comenzi trebuie sa fie siguri ca exista o certificare iso pentru securizarea informatiei. Pe site-uri exista formulare care cer: adresa de livrare, adresa de facturare, numere de telefon, unele cer sa fie completat si CNP-ul.

Oamenii nu vor sa le fie luate aceste date de pe site si utilizate de terte persoane care au interesele lor. Cand este vorba de plati efectuate online, grija lor este si mai mare. Cu siguranta ca vanzarile online cresc in momentul in care pe site apar afisate aceste certificari.

Obtinerea unei certificari se face simplu, dupa cum spuneam prin economie de timp si de resurse, deplasarea la sediul firmei care emite certificarile fiind exclusa.

Dupa analizarea certificarilor si a portofoliului firmei se trece la solicitarea certificarilor de care este nevoie. Daca managerul sau patronul firmei nu stie care sunt certificarile definitorii pentru domeniul sau de activitate poate solicita consultanta care este gratuita. Specialistii recomanda si prezinta argumentele necesare ca solicitantii sa stie de ce au nevoie de aceste documente.

Un lucru esential care a fost omis in prezentarea certificarilor este acela ca in afara faptului ca sporesc increderea partenerilor de afaceri si a clientilor, fac ca orice activitate din cadrul firmei certificate sa fie mult mai eficienta.

De pilda, managementul calitatii nu inseamna numai garantarea calitatii produselor pentru cumparatorii din afara, ci inseamna si conditii mult mai bune de lucru pentru salariati si economia de resurse.

Toti oamenii trebuie sa inteleaga ca apa este scumpa si ca energia nu trebuie sa fie irosita. Daca si acasa si la locul de munca s-ar stinge becurile cand nu mai este nevoie de lumina si s-ar opri apa cand se clabucesc mainile, viata pe pamant ar costa mult mai putin.

Multora nu le pasa de economii la locul de munca, dar trebuie sa dovedeasca si respect si loialitate fata de cel care le asigura salariile. 

Pentru romani este foarte bine ca exista firme care emit certiicari iso si in acest mod standardele internationale ale calitatii sunt implementate si in firmele si companiile romanesti. Oamenii muncesc, se straduiesc sa primeasca in schimbul banilor cele mai bune servicii si produse. Furnizorii trebuie sa ii respecte pe cei care le cumpara produsele.

Chiar si in sectoarele axate pe vanzarea frumosului, cum sunt florariile sau magazinele de bijuterii, este nevoie de calitate si onestitate.