Comuna Moara a îmbrăcat straie de sărbătoare

Duminică, 21 august, pe terenul de sport din satul Moara Nică s-a desfășurat Ziua Comunei, eveniment la care au luat parte oamenii din localitate. Organizatorii au pregătit un program divers cu invitați speciali ce au susținut spectacole memorabile, între care Plăieșii și Alexandru Brădățan.
Și pentru că administrația publică locală are un respect deosebit față de exemplele de viață din comunitate, 39 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiate de Primărie și Consiliul Local Moara, iar un sobor de preoți, în frunte cu PS Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat o slujbă arhierească.

Primarul Eduard Dziminschi a oferit cuplurilor de aur diplome, buchete de flori și torturi, edilul fiind ajutat în această acțiune de PS Damaschin. Tot în cadrul manifestorilor de Ziua Comunei a fost sfințită și o troiță ridicată „spre veșnică pomenire a dascălilor, ctitorilor și eroilor comunei Moara”. Monumentul a fost sculptat de către preotul Ioniță Vasile, fiind comandat de primarul Eduard Dziminschi. Acesta a primit din partea arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic medalia „Ordinul Mușatinii”, distincția fiindu-i înmânată la finalul slujbei arhierești de către PS Damaschin.

„Vreau să mulțumesc pentru prezență tuturor celor ce au fost alături de noi în această zi de mare sărbătoare, ziua Recoltei- ziua comunei noastre dragi și în mod deosebit, Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru implicare și colaborare.
Totodată, mulțumim și producătorilor locali pentru plusul de imagine, gust și savoare adăugat la tabloul zilei, țesut cu momente și oameni dragi!
Felicitări pentru prestație și artiștilor și ansamblurilor folclorice, care au incins atmosfera până la căderea serii”, a transmis primarul Eduard Dziminschi.

La Ziua Comunei Moara au fost prezenți și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, deputatul Ioan Balan, vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă, administratorul județului, Irina Vasilciuc, Ghervazen Longher președintele Uniunii Polonezilor din România și Victoria Longher prim-vicepreședintele Uniunii Polonezilor din România.