Primarul Gheorghe Dîrțu anunță noi și importante investiții în comuna Ilișești

În comuna suceveană Ilișești se fac noi investiții importante. Astfel, potrivit primarului Gheorghe Dîrțu, în a doua jumătate a lunii septembrie, vor fi demarate lucrările de construire a unui pod nou din beton peste pârâul Ilișasca, la ieșirea din comună spre Ciprian Porumbescu. Noua construcție va înlocui podul vechi din lemn și va deservi cetățenilor care au terenuri agricole în zona respectivă.

Gheorghe Dîrțu a spus că podul va avea șase metri lungime și 5,5 metri lățime și va fi prevăzut cu trotuare, investiția urmând a fi realizată cu bani de la bugetul local al comunei Ilișești.

O altă investiție importantă prevede modernizarea drumului spre Gura Humorului, care va facilita accesul la locuințele din zona Imașului. Trebuie spus că și această investiție va fi realizată tot cu bani de la bugetul local.

Și pentru că apa și canalizarea sunt foarte importante, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” va fi extinsă rețeaua de apă și va fi înființată rețeaua de canalizare atât în Brașca, pe drumul principal, cât și în Ilișești, în zona centrală a satului, rețelele ce urmează a fi construite însumând 14 kilometri de canalizare și 12 kilometri de rețea de apă.

„Până acum, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 am finalizat construirea a aproximativ șapte kilometri de rețea de apă și ne axăm în continuare pe astfel de proiecte, astfel încât, într-un viitor nu foarte îndepărtat, să putem să acoperim toată comuna”, a declarat primarul comunei Ilișești, Gheorghe Dîrțu.

Pentru familiile care nu dispun de teren, dar care doresc să își construiască o casă, Primăria Ilișești va scoate la licitație mai multe loturi de teren din zona Băltog. Tot în acest loc, edilul Gheorghe Dîrțu și-a propus să facă pentru început o cale de acces pietruită, după care să construiască rețele de apă și canalizare și să asfalteze străzile, astfel încât cei care se vor muta acolo să beneficieze de condiții moderne.

„Încercăm să distribuim fondurile de care dispunem, astfel încât să putem răspunde nevoilor cetățenilor noștri. Și pentru că bugetul comunei nu este suficient pentru toate investițiile, pregătim și multe proiecte cu finanțare externă, fie ea guvernamentală, fie de la Uniunea Europeană”, a conchis primarul comunei Ilișești.