Comuna Coșna, un adevărat șantier. Lucrări în plină execuție, în mai multe domenii importante

Comuna suceveană Coșna este un adevărat șantier și în această perioadă, aici existând lucrări în execuție în mai multe domenii de activitate importante.

Deși, atunci când ajungi în această localitate ai impresia că nu îi mai lipsește nimic, primarul Gavril Pardău nu se ferește să atragă, în continuare, fonduri pentru dezvoltarea ei.

S-a investit în școli, sală de sport, loc de joacă, în toate drumurile comunale, iar în această perioadă se lucrează și la înființarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, un proiect ce se realizează prin PNI „Anghel Saligny” și are o valoare ce se apropie de 7 milioane de lei.

Lucrările se demarează într-un ritm mulțumitor la acest proiect, atât la canalizare, cât și la stația de epurare, deja putând vorbi de un procent de 30% de execuție.

„În același timp, din buget local, avem un proiect de extindere alimentare cu apă în satul Teșna, iar aici lucrările sunt pe ultima sută de metri”, a declarat primarul Gavril Pardău.

Un alt proiect la care se lucrează foarte bine prevede construirea unor locuințe pentru tineri, dar și pentru specialiști din diferite domenii. Constructorul se pregătește deja pentru turnarea fundației la clădiri.

 „Aici vom avea două locuințe moderne, construite în sistem duplex, cu spații mari, frumoase, iar  proiectul mai prevede și montarea unei stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a spus primarul comunei Coșna, Gavril Pardău.

Investiția, în valoare de aproape 1.9 milioane de lei cu TVA inclus se realizează  prin Planul Național de Redresare și Reziliență,  adică prin fonduri europene.

Și, întrucât,  toate drumurile comunale sunt modernizate, proiectul de infrastructură la care se lucrează în această perioadă este doar cel legat de reabilitarea și modernizarea drumurilor afectate de pagubele produse în urma calamităților în satele Podu Coșnei și Cosna, acesta fiind un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții.

„Peste 1, 5 milioane de lei se investesc, prin acest proiect, în infrastructura rutieră din comună, o infrastructură, ce, spunem noi, arată bine și foarte bine”, a spus edilul de la Coșna.

Comuna Coșna a bifat cam toate investițiile ce fac dintr-o localitate, una modernă, atractivă, iar primarul Gavril Pardău recunoaște că nivelul următor va trebui atins prin investiții în domeniul turistic, prin punerea în valoare a obiectivelor locale și în acest sens are și câteva proiecte schițate.

De altfel, localitatea Coșna este și Stațiune Turistică de interes local.