Cum a păcălit Bogdan Pascari o firmă din Franța să cumpere un Ferrari. Individul este acuzat de mai multe înșelăciuni

Bogdan Pascari, un dezvoltator imobiliar din Suceava, a fost arestat preventiv după ce a păcălit cu 85 de mii de euro o companie franceză.

Omul de afaceri ar fi vândut fictiv un Ferrari California din 2011, deşi îl vânduse deja şi unei reprezentanțe auto din București. Mașina era trecută pe numele soției, iar anchetatorii susțin că Pascari le-a arătat francezilor acte false. Acelaşi individ este bănuit şi de înșelăciune, cu apartamente.

Anchetatorii spun că Bogdan Pascari ar fi falsificat actele mașinii – un Ferrari California din 2011 – în aprilie anul acesta. Ar fi atras cumpărătorul – o firmă de mașini rulate din Franța – printr-un anunț publicat dat pe un site european.

În urma discuției, francezii au primit de la omul de afaceri o factură fiscală fictivă ce atesta că proprietara mașinii este soția lui Pascari.

Firma franceză a vrut să și verifice mașina înainte de cumpărare, iar un intermediar care vorbea română s-a întâlnit în sectorul 1 cu omul de afaceri din Suceava. Autoturismul a fost dus în service, iar după constatare, prețul a fost negociat de la aproximativ 90 de mii de euro – cât cerea inițial, la 85 de mii de euro. Până să primească banii în cont, Pascari a vândut mașina cu un preț mai mic – de 75 de mii de euro – unei alte firme din București.

Bogdan Pascari ar fi transferat apoi banii în conturile unor firme deținute de mama sa și nu le-a mai răspuns francezilor la telefon. Polițiștii Sectorului 1 au descins în locuinţa lui Pascari de unde au ridicat patru ceasuri care ar putea ajuta la recuperarea prejudiciului.

Crina Eșanu, Purtătorul dcuvânt al Poliției Capitalei„Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile”.

La Suceava, Bogdan Vasile Pascari a fost pus sub acuzare la începutul lunii august pentru înșelăciune în formă continuată într-un alt caz.

În calitate de administrator al unei firmei de construcții, individul este acuzat de procurori că, din august 2018 şi până în iunie anul trecut, a indus în eroare nouă persoane. Mai exact, ar fi primit bani de la oameni pentru apartamente – în unele cazuri un avans, în altele chiar plata integrală – și nu le-ar mai fi dat nicio locuință. Alte victime ar fi făcut direct plângere în instanță, pe cale civilă.