Cresc tarifele pentru însoțitorii pacienților internați la Spitalul Județean Suceava

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vrea să majoreze tarifele pentru serviciile hoteliere și masa însoțitorilor copiilor mai mari de 3 ani și ai adulților internați, precum și al spitalizării în regim preferențial. În acest sens, unitatea spitalicească a cerut aprobarea Consiliului Județean Suceava. Trebuie precizat că noile tarife vor fi aplicate de la 1 septembrie.

Potrivit proiectului de hotărâre aflat în dezbatere publică, pentru cazarea însoțitorilor copiilor între 3 și 16 ani și a însoțitorilor pacienților adulți bolnavi psihic, ai celor cu cancer, TBC, diabet, arși, HIV/SIDA sau alte categorii de bolnavi se va plăti 44 de lei/zi, iar pentru spitalizarea în regim preferențial, pacienții urmând să plătească 100 de lei pe zi.

Totodată, costul unui prânz la cerere va crește la 17 lei, iar pentru toate cele trei mese zilnice se majorează la 34 de lei pe zi.

Trebuie precizat că banii încasați pentru aceste servicii constituie venituri proprii la bugetul spitalului, fiind sursă de finanțare pentru cheltuielile aprobate pentru anul în curs.

Până în data de 3 august a.c., orice persoană interesată poate face sugestii sau își poate exprima opinia în legătură cu acest proiect la Compartimentul evidența lucrărilor consiliului județean, la Casa Prieteniei, str. Ion Grămadă nr. 1-3. Dacă vor fi aprobate de consilierii județeni, noile tarife vor intra în vigoare de la 1 septembrie a.c..