Cum îți poți crește performanța sportivă la sală? Top 5 sfaturi de urmat

Mulți dintre noi tânjim la acel corp de invidiat, însă ne este foarte greu să ne mobilizăm spre a merge la sală zi de zi și a lucra pentru acesta. Dacă nu te numeri printre norocoșii care s-au născut cu o genetică bună și care arată bine fără efort, o să-ți prezentăm în rândurile care urmează câteva sfaturi care îți vor crește performanța la sală.

Iată 5 sfaturi utile pentru a avea rezultate mai bune la sală:

  1.     Bea o cafea înainte de fiecare antrenament

Cofeina, prezentă în cafea, poate fi un aliat de nădejde în eforturile tale de a-ți îmbunătăți performanța la sală. Alege din sortimentele de cafea de pe altex.ro și prepară-ți cafeaua acasă simplu și rapid, înainte de antrenament. Aceasta îți va crește nivelul de energie, îmbunătățind, totodată, concentrarea și rezistența în timpul exercițiilor. În plus, cofeina poate spori metabolismul și poate ajuta la arderea grăsimilor, contribuind la obținerea rezultatelor dorite mult mai eficient.

  1.     Consumă o cantitate mare de proteine

Un alt aspect extrem de important când vine vorba de rezultatele tale la sală este consumul zilnic de proteine. Proteinele sunt niște macronutrienți necesari dezvoltării musculaturii și întăririi acesteia. Asigură-te că ai o dietă bogată în carne, pește, ouă și iaurt, dar nu neglija și legumele precum mazărea, lintea sau fasolea.

  1.     Lucrează cu un antrenor

Dacă ai început această activitate recent și nu observi rezultate, poate ar fi nevoie să apelezi la un antrenor. Acesta îți va arăta cum să faci corect fiecare exercițiu și cum să lucrezi în serii pentru a avea cele mai bune rezultate pentru corpul tău. De asemenea, ai putea lua în calcul și să mergi la clase de pilates, yoga sau aerobic unde beneficiezi de supravegherea unui specialist care te va îndruma la fiecare pas.

  1.     Fă-ți antrenamentul dimineața

Studiile dovedesc că antrenamentele de dimineață sunt mai benefice și te alimentează cu energie pe întreaga durată a zilei, îmbunătățindu-ți starea de spirit și concentrarea. De asemenea, antrenamentul de dimineață te poate ajuta să eviți potențialele distrageri și să îți prioritizezi obiectivele de fitness înainte de a te lua cu alte treburi.

  1.     Prioritizează odihna și recuperarea

Odihna joacă un rol esențial în dezvoltarea musculaturii și refacerea țesuturilor. Asigură-te că dormi suficient deoarece în timpul somnului organismul se regenerează și se întărește pentru următoarea sesiune de antrenament. Pe lângă odihnă, ia în considerare ședințele de masaj relaxant, mersul la saună și stretching-ul pentru cele mai bune rezultate. Îngrijirea corpului înainte și după antrenament sunt la fel de importante ca activitatea în sine.

Toate acestea fiind spuse, reține că fiecare dintre strategiile menționate poate avea un impact uriaș asupra rezultatelor tale sportive. Astfel, pentru a-ți atinge obiectivul dorit, bea o cafea înainte de antrenament, lucrează cu o persoană calificată, optează pentru a face mișcare dimineața și prioritizează odihna și recuperarea. Toate aceste sfaturi sunt destul de ușor de implementat și respectarea lor cu strictețe îți poate îndeplini dorința unui corp sculptat.

Poză de Scott Webb pe Pexels.com