Cursele operate de AirConnect din Suceava – la București vor ateriza pe Aeroportul Băneasa

Compania aeriană românească AirConnect va opera zboruri regulate de pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București.

Începând cu 24 iulie 2023, AirConnect își mută operațiunile pe de pe aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București.

Conform companiei, decizia a fost luată pentru a oferi clienților acces în cel mai nou terminal al capitalei, cu timp redus pentru toate formalitățile de check-in, control securitate, îmbarcare, și care este la doar câteva minute de centrul orașului. Cei care vor călători din și către București începând cu 24 iulie 2023 vor decola și ateriza pe aeroportul „Aurel Vlaicu” (Băneasa) din București, iar această mutare nu va genera modificări în orarul de zbor al companiei.

În prezent, AirConnect operează zboruri din București către Baia Mare, Budapesta, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, din Constanța către Cluj Napoca și Timișoara, iar în code-share cu AeroItalia din București și Bacău către Roma (Italia).

Compania aeriană afirmă că are în vedere lansarea altor rute noi interne pe măsură ce flota companiei AirConnect va creste; în prezent aceasta operează două avioane ATR 72-600.