Deputatul Acatrinei: „Suntem aici să oferim primarului Lungu trofeul Pinochio”

Președintele Partidului Alianța pentru Unirea Românilor Suceava, deputatul Dorel Acatrinei, a revenit vineri, 18 august, într-o conferință de presă susținută la sediul formațiunii politice, la declarația primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, referitoare la conceptul de oraș de 15 minute. Astfel, deputatul sucevean a spus că Ion Lungu pare să fi uitat total că în data de 12 aprilie 2023, în conferința săptămânală de presă, a declarat că ia în calcul ca Suceava să intre în proiectul orașelor de 15 minute. 

 Președintele AUR Suceava a mai spus că municipiul reședință de județ face parte din cele 100 de orașe europene-pilot în cadrul unui proiect de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030, iar primarul Ion Lungu a spus în conferință de presă în data de 12.04.2023 că până la sfârșitul anului vrea să semneze cu Comisia Europeană contractul pentru un oraș neutru climatic.

Încercarea de a duce în derizoriu pliantul AUR  spunând că «deocamdată se împarte la magazinele din Bosanci» arată disperarea primarului Ion Lungu, care știe faptul că, astăzi, pliantul se află în mâinile a mii de suceveni, altfel nu ieșea în conferință de presă pentru 3 pliante împărțite în comuna Bosanci. AUR Suceava îi acordă primarului Ion Lungu trofeul Pinocchio pentru minciuna din 09.08.2023 contrazisă de adevărul din 12.04.2023”, a spus deputatul AUR de Suceava, Dorel Acatrinei.

El a mai precizat că, „în anul 2024, sucevenii  vor opri risipa banului public constând, mai ales, în pavele și borduri montate aiurea pentru ca turnicheții banului public să se învârtă în direcția dorită de edil. Mai mult, în anul 2024 sucevenii vor elimina un edil, care, timp de 20 de ani nu a fost în stare să deblocheze circulația în Suceava și să facă centura 2 spre Botoșani, Cumpărătura- Salcea, așteptând să se prescrie faptele pentru terenurile deținute în preajma centurii”. 

„Să vii în anul 2023 și să creezi un sistem în care numai bogații să parcheze în centrul orașului iar cei săraci să meargă pe jos la serviciu sau acolo unde au treabă, toate astea făcute de edilul care a interzis accesul sucevenilor nevaccinați la Târgul de Crăciun. Același edil care a blocat, în pandemie, drumul spre Spitalul Județean, pentru ca sucevenii «să nu ia virusul prin geamul mașinii» ne arată că ciocoii din fruntea municipiului și județului au mers prea departe.

Protestele și luările de poziție ale AUR înseamnă atitudine civică manifestată permanent și nu campanie electorală. AUR nu are nevoie de campanie electorală pentru că este un partid popular care exprimă așteptările unei părți importante a românilor”, a conchis deputatul Acatrinei.