Deputatul Angelica Fădor: „Peste 1.400 de întreprinderi sociale se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat că Partidul Național Liberal continuă să sprijine dezvoltarea antreprenoriatului și să garanteze condițiile necesare pentru crearea de noi locuri de muncă.
Angelica Fădor a subliniat că peste 1.400 de întreprinderi sociale se vor deschide cu ajutorul fondurilor europene, generând un număr estimativ de peste 3.000 de locuri de muncă atât în urban, cât și în rural.
„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în consultare publică, ghidurile solicitantului pentru apelurile de proiecte destinate economiei sociale finanțate prin Programul Educației și Ocupare și prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, cu un buget total de peste 214 milioane euro.
Apelurile de proiecte vor fi lansate în luna Iunie, iar principalele obiective ale acestor companii vor fi legate de soluționarea problemelor sociale, cum ar fi reducerea sărăciei, îmbunătățirea accesului la educație sau îngrijire medicală”, a precizat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.