Deputatul AUR Florin Pușcașu, alături de elevii de la Colegiul Militar, la deschiderea noului an școlar

Luni, 5 septembrie, elevii Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au trăit emoțiile începerii anului școlar. Cei 525 de ștefăniști s-au aliniat în formație pentru a păși spre un nou început plin de experiențe și provocări. Prima defilare în uniforma militară va rămâne veșnic în memoria celor 168 de boboci care astăzi au făcut primii pași în cadență.
La eveniment au participat locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Cristian Daniel Dan, deputatul Lucian Florin Pușcașu, care este și absolvent al unității școlare militare, colonelul Cornel Traian Scurt, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, colonelul Viorela Ghica-Cucerca, reprezentant al Statului Major al Apărării, reprezentanții structurilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, cadre militare active și în rezervă, personalul colegiului, absolvenți și familiile elevilor.
Comandantul colegiului, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici le-a transmis elevilor „un călduros Bun Venit în Colegiul Național Militar ” și a felicitat bobocii claselor a IX-a pentru performanța de a deveni elevi ai instituției câmpulungene.
Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: mesajul Șefului Statului Major al Apărării, cuvântul reprezentantei claselor a XII-a, eleva plutonier adjutant Diana Gabriela Lepșa, cuvântul reprezentantului claselor a IX-a, Eliza Miruna Tudose, candidatul care a obținut cea mai mare medie la examenul de admitere – 10.
Totodată, absolventei Daria Balahura, șeful promoției 2022 „Încoronarea de la Alba-Iulia- 100”, i-a fost oferit trofeul de onoare al colegiului, de către locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Cristian Daniel Dan, în semn de recunoaștere și apreciere a rezultatelor obținute pe parcursul celor patru ani de studiu. Un moment de o deosebită importanță a fost și pensionarea profesorului Traian Duminică, după o carieră didactică de 41 de ani, din care 22 de ani a predat matematica în instituția școlară militară.
Festivitatea s-a încheiat, în aplauzele tuturor, cu defilarea subunităților.