Deputatul Bogdan Gheorghiu: „În ziua care în care ar fi împlinit 81 de ani, ne amintim și onorăm viața maestrului Ion Caramitru”

Fostul ministru al Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, a declarat că joi, 9 martie, maestrul Ion Caramitru ar fi împlinit 81 de ani și se cuvine ca numele său să fie onorat.
„Astăzi, în ziua care în care ar fi împlinit 81 de ani, ne amintim și onorăm viața maestrului Ion Caramitru. Este al doilea an în care nu mai este alături de noi pentru a sărbători această ocazie, dar moștenirea sa va rămâne mereu vie, prin contribuțiile incredibile din lumea teatrului și a filmului.
Ion Caramitru a fost un excepțional actor și regizor, o figură culturală de neegalat, care a influențat comunitatea artistică într-un mod care nu poate fi vreodată șters. El a inspirat nenumărați români să-și urmărească pasiunile și, prin spectacolele sale, a adus bucurie și emoție în viața atâtora.
În această zi, sărbătorim amintirea lui Pino Caramitru și tot ceea ce a realizat pe parcursul ilustrei sale cariere. Să îi onorăm moștenirea prețuind cultura și susținând artiștii care, asemenea maestrului Caramitru, își dedică viața practicării și perfecționării artei lor.
Mulțumim, maestre Ion Caramitru! Amintirea ta va fi mereu o sursă de inspirație și de bucurie!”, a spus deputatul Bogdan Gheorghiu.