Deputatul Eugen Bejinariu: „Nu mai conving si nu mai convin prestațiile bazate pe zgomot și agresivitate ale stângii extreme, USR, sau ale dreptei extreme, AUR”

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a susținut o declarație politică prin intermediul căreia a precizat că jocul democratic și evoluțiile politice au făcut astfel încât partide cu istorie comună complicată, angajate tradițional în confruntare – atât ideologic, cât și practic – partide mereu adverse în desfășurătorul electoral, PSD și PNL, să guverneze acum eficient împreună, să demonstreze electoratului că animozitățile personale se pun în paranteză atunci când oameni responsabili au o misiune comună, să demonstreze celor mai sceptici dintre membri sau susținători că oamenii politici maturi își respectă cuvântul, își predau și preiau ștafeta puterii în chip armonios, eficient, profesionist.

„Susținătorii mai înflăcărați ai fiecăruia dintre cele doua partide au încă nostalgia confruntării între PSD si PNL, membrii mai pătimași au încă vie memoria atacurilor sau injuriilor proferate în public de foștii adversari, dar oamenii echilibrați văd dincolo de ascuțimea emoțiilor și simt mai înalt decât miza «loviturii la glezne». Cei mai mulți dintre oameni își doresc un climat politic așezat, context predictibil și lideri competenți care să conducă țara și destinele lor. Oamenii au experimentat speranța așezată în mâinile unor politicieni tineri, care s-au afirmat prin atacuri, prin contestarea a tot ceea ce fusese înaintea lor, care s-au impus prin zgomot asurzitor, prin hărțuirea politicienilor experimentați, prin invective, lozinci și minciuni. Au lăsat în urma «zero rezultate»”, a declarat deputatul Eugen Bejinariu.

El a adăugat că scandalul, ca formă de a obține consacrarea publică, oricât ar suscita de mult interesul public, nu poate ține loc de rezultate, nu funcționează în locul atributelor de valoare.

„Acuzațiile deșănțate, amenințările, promisiunile populiste, furia și agresivitatea ca forme de manifestare nu mai țin loc de competență, nu mai păcălesc electoratul. Oamenii se confruntă cu crize suprapuse, inflația globală afectează traiul lor de zi cu zi, criza energetică, războiul care se vede de la ferestrele românilor, criza economică și spaimele recente ale pandemiei au produs mutații ireversibile: romanii vor liniște, partenerii internaționali vor stabilitate. Românii vor certitudini, partenerii internaționali vor competență. Românii vor rezultate ale unei guvernări eficiente, partenerii internaționali vor interlocutori maturi și responsabili la conducerea României.

Pentru toate acestea s-a născut, există, funcționează și va funcționa în continuare soluția matură și echilibrată politic: coaliția PSD-PNL. Nu mai conving si nu mai convin prestațiile bazate pe zgomot și agresivitate ale stângii extreme, USR, (acum deghizată in Dreapta Unită, la umbra unor partide firave, care au doar meritul de a oferi această așezare pe harta politică) sau ale dreptei extreme, AUR.

Nu mai e timp și loc de demagogie, de experimente și de amatorism. Deciziile responsabile ale coaliției PSD-PNL, cele legate de comasarea unor alegeri, de liste comune si candidați comuni în unele cazuri, au rolul de oferi acea liniște pe care o cer românii și stabilitatea pe care se așteaptă partenerii internaționali să o păstram.

S-ar putea să pierdem voturile unor susținători prea-intransigenți, care așază patima mai presus de rațiune, s-ar putea ca ura față de foștii adversari să-i îndemne pe unii dintre susținători să nu iasă la vot. Nu pot fi foarte mulți oameni responsabili care gândesc așa, dar ne-am asumat, căci obiectivul comun este mai important decât mizele separate.

În plus, noi, profesioniștii maturi ai serviciului public în slujba oamenilor, am învățat că deciziile pătimașe nu conduc niciodată la rezultate pozitive și că adversarii pot colabora împletindu-și ideologiile. Iar politica poate să însemne competiție constructivă în cadrul aceleiași echipe”, a conchis parlamentarul sucevean.