Doctorița Anca Ababneh, plasată sub control judiciar

Marți, 14 martie, dr. Anca Ababneh Dumitrovici, fosta șefă a secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, a fost eliberată din arestul la domiciliu și a fost plasată sub control judiciar de către Curtea de Apel Suceava. Între interdicții se numără și cea de a-și exercita meseria.

Reamintim că dr. Anca Ababneh Dumitrovici  a fost reținută în urma descinderilor de la Secția Oncologie a SJU Suceava, în noaptea de joi, 19 ianuarie, spre vineri, 20 ianuarie.

Dr. Anca Ababneh este acuzată că, deseori, condiționa acordarea tratamentului pentru bolnavii de cancer de primirea unor atenții, a fost plasată în arest la domiciliu.

Între timp, în documentele procurorilor au apărut detalii revoltătoare despre comportamentul acesteia. Un pacient ar fi murit în lipsa tratamentului, și altul ar fi trebuit să dea șpagă o sumă dublă pentru că suferea de două tipuri de cancer.

Buzunarele doctoriței Anca Ababneh, șefa secției de Oncologie a Spitalului Județean din Suceava se umpleau zilnic cu bani.

În doar șapte zile lucrătoare, cât a fost supravegheată de polițiștii DGA, doctorița a primit bani, cafea, brânză, cașcaval și miere de albine de la 62 de persoane. Într-o zi a strâns, în mai puțin de cinci ore, peste 500 de lei. În alta, într-un interval similar de timp, a primit 1.200 de lei de la 21 oameni care sufereau de cancer ori de la apropiații lor, iar ziua următoarea a continuat să încaseze.