Document: PSD Suceava îl cheamă pe Nistor Tătar „la pedeapsă”

Nistor Tătar, fostul primar al municipiului Rădăuți, a fost ales vineri, 28 aprilie, președinte al Organizației PSD Rădăuți, iar asta pare că a stârnit și un val de reacții din partea colegilor săi de partid, care nu au fost prezenți la conferința de alegeri, dar care au auzit de noua funcție a social-democratului.

Așa se face că, la o săptămână distanță, vineri, 5 mai , Nistor Tătar este chemat la sediul PSD Suceava pentru „discutarea problemelor legate de persoana și activitatea sa și pentru a se formula propuneri în acest sens”.

Întrebat despre asta, Nistor Tătar a spus că încă nu știe pentru ce este pus să se apere, însă va participa la Ședința Biroului Permanent al Organizației Județene a PSD Suceava.

„Nu știu din care funcție vor să mă suspende. Am auzit și că vor să dizolve Biroul Permanent al PSD Rădăuți, dar n-am emoții. Alegerile au fost organizate statutar, am respectat toate regulile. Domnul Traian Andronachi trebuia să candideze pentru funcția de prim-vicepreședinte, însă a spus că a primit un telefon de la București să nu mai candideze. Eu n-am nimic cu nimeni”, a declarat Nistor Tătar.

Nistor Tătar a fost reales președinte al PSD Rădăuți cu 84 din cele 89 de voturi exprimate. În funcția de prim-vicepreședinte al PSD Rădăuți a fost ales consilierul județean Romeo Galan.
Cel din urmă, este, de asemenea, convocat să își primească pedeapsa.