Doi soți români au ajuns de urgență la spital după ce au consumat „îngerul morții”. Bărbatul a gătit ciupercile fără să știe că sunt otrăvitoare

Un cuplu de români a ajuns în stare gravă la spital după ce s-au otrăvit cu ciuperci în Apecchio, provincia Pesaro e Urbino, regiunea Marche din Italia.

Un român în vârstă de 49 de ani împreună cu soția sa, tot de naționalitate română, domiciliați de o perioadă bună în Apecchio, Italia, au fost internați în stare gravă sâmbătă, 15 octombrie 2022, la orele serii în spitalul Città di Castello după ce s-au otrăvit cu ciuperci.

În decursul nopții starea de sănătate a celor doi români s-a îmbunătățit considerabil, mai ales în cazul româncei.

Cuplul se află încă internați fiind ținuți sub atenta supraveghere a medicilor.

Cei doi români s-au simțit rău la scurt timp după ce au mâncat ciupercile

Cei doi, soț și soție, ar fi consumat una dintre ciupercile extrem de toxice: Amanita Phalloides, cunoscută popular sub numele de „îngerul morții”.

Românul în vârstă de 49 de ani ar fi cules ciupercile vineri, 14 octombrie 2022, după-amiază și le-ar fi adus acasă unde le-a le gătit la cină.

În noaptea dintre vineri spre sâmbătă, respectiv 14 spre 15 octombrie 2022, cuplul de români a simțit simptomele otrăvirii și, după ce a sunat o rudă, s-au dus cu mașina la camera de urgență a spitalului Tifernate la aproximativ 30 de kilometri de orașul Apecchio.

Amanita Phalloides seamănă cu multe alte specii și, din păcate, se întâmplă să fie confundată cu alte ciuperci comestibile. Datorită periculozității sale, poartă numele popular de  „Înger al morții”. În aceasta perioada ciupercile, datorită ploilor abundente din ultimele zile, sunt adunate în cantități mari și sunt mulți entuziaști care culeg pentru a duce acasă la familie. Ceea ce și românul a făcut fără să-și dea seama că sunt de o specie extrem de toxică, scrie kanald.ro.