Inclusiv europarlamentarii olandezi au votat pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Rareș Bogdan: Acest vot spune foarte multe

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a declarat marți, după ce Parlamentul European a votat rezoluția privind aderarea României la spațiul Schengen, că votul pro-România a fost „covârșitor”, inclusiv olandezii fiind în favoarea rezoluției, deși Olanda este unul din statele care au blocat până acum intrarea României în Schengen.

„A fost un vot covârșitor. 547 de voturi pentru și doar 49 împotrivă, respectiv 43 abțineri. Acest vot spune foarte multe. Marile familii politice au susținut această rezoluție și acest pas pe care Romania l-a făcut este hotărâtor, decisiv. E mult mai importantă această rezoluție decât pare la prima vedere, pentru că arată poziția statelor membre vizavi de Romania.

Azi, votul olandezilor din PE a fost în favoarea României. Poziția uneia din cele mai importante voci din spațiul olandez a fost pro-România și a atacat chiar propriul premier și a spus că este imposibil să mai continue blocarea României în afara spatiului Schengen.

Cea mai mare greșeală a fost ca am exportat conflictele din țară în exterior”, a comentat Rareș Bogdan, potrivit psnews.ro.