Warning: Illegal string offset '@type' in /home/asd34dfsd/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73

Warning: Illegal string offset '@type' in /home/asd34dfsd/public_html/wp-content/plugins/seo-by-rank-math/includes/modules/schema/class-frontend.php on line 73
ion dragusanul 24
ion dragusanul 24

Drăgușanul, în delir de etalare care frizează patologia

Domnul Drăgușanul este unul dintre aceia care trăiește cu iluzia că notorietatea, bunul simț, modestia, cultura, realizările și competența se iau prin simplu contact, precum râia sau sifilisul… De aceea trimite la autografele date de oameni care nu intră în discuţie și nu pot fi alăturaţi dumnealui nici cu titlu de amabilitate scremută…

Pentru cine îşi amintește, acum câţiva ani, nu mulţi, vreo șase-șapte, în aceeaşi logică, acelaşi domn intenţiona să deschidă la Muzeul Bucovinei nu-ş-ce manifestare/evocare/pomenire a tatălui lui Florin Piersic… În mod normal, ar fi urmat și o evocare a mamei lui Ștefan cel Mare, a Mumei-Pădurii, a unor mătuşi sau strănepoţi ai lui Eminescu, că tot se dă dumnealui expert eminescian, mai ales în pietre „mormântale”…

Aşa cum forţează orice impostor limba româna, utilizând licenţe de mâna a III-a, deoarece termenul încetăţenit în limba literară dar și în limbajul specializat al istoricilor și arheologilor este “piatră tombală”! Că, dacă vrei neapărat să foloseşti un neaoşism, ai putea spune, eventual, ”piatră de mormânt”…

Însă nu este zi lăsată de la Dumnezeu fără o proliferare a producţiunilor îmbârligatei minţi a domnului Drăgușanul, mistificări grosolane, în dispreţul publicului cititor…

Iată, din creaţiunile “artistice” ale dumisale, mai exact din „Această comedie tragică, acest joc de-a războiul Click AICI!”:

ion dragusanul fals 1
Falsul lui Ion Drăgușanul: ostași (n.r.) ”Austrieci, în Cernăuți” folosit și în 1914-1918: Bucovina şi suferinţele ei, în presa română (I) Imaginea are filtru Photoshop și filtru pe text

dar şi:

ion dragusanul fals 2
Falsul lui Ion Dragusanul: “Ostași austrieci, în obcinele Bucovinei”. Imaginea are filtru Photoshop.

Iată prima imagine, în toata splendoarea sa, din surse credibile, verificabile:

ion dragusanul fals 3
PRAGA. Imaginea originală – fără filtru Photoshop

…precum şi aceeaşi locaţie, în altă imagine, cea a unei cazarme austriece din Praga (comandamentul districtului 28, cum scrie, de fapt, la intrare în clădirea din prima poză… Nici vorbă de Cernăuţi!

ion dragusanul fals 4
PRAGA – Poarta sediului de cadre – Comandamentul districtului nr. 28

Iată o explicaţie amplă, foarte la îndemână, pentru întreaga tărăşenie: Army found Click AICI! cu link-ul http://riowang.blogspot.ro/2012/06/army-found.html. Imaginea este oarecum celebră, nu are rost să mai dezvoltăm… E clar, Cernăuțiul nu e la Praga!

A doua, cea cu ostași ”austrieci, în obcinele Bucovinei”, este, în realitate, ca în link-ul  următor: “Un convoi de transport cu câini de război în munții Siebenbürgen” a unui ECHIPAMENT DE BUCĂTĂRIE Click AICI! , munții Siebenbürgen fiind în Marele Principat al Transilvaniei, corespunzator inscriptiei: “Ein Transportzug mit Kriegshunden in den Bergen von Siebenbürgen”. Adică, nici vorbă de Obcinele Bucovinei impostorului Gâză Drăgușanul!

ion dragusanul fals 6
Imaginea originală – Un convoi de transport cu câini de război în munții Transilvaniei a unui echipament de bucătărie

Se naşte fireasca întrebare ce anume îl mână din urmă pe acest IMPOSTOR să comită astfel de brambureli în ISTORIA NAȚIONALĂ – probe ale imposturii sale penibile, ale sfertodoctismului său jegos, poate, doar simpla dorinţă de a dovedi că îşi merită derogările de studii?

Nici vorbă, dumnealui are un delir de etalare care frizează patologia, undeva la limita dintre schizofrenia paranoidă și o sociopatie care te poate face pierdut și cotat doar ca un original neînţeles de răutacioşi…

De aici derivă și concepţia sa ciudată despre capturile de pe Internet, pare să le considere un fel de preerie fără reguli, în fiecare zi împuşc un număr de bizoni şi le iau scalpul pieilor-roşii, nu vă băgaţi peste mine că fac urât și vă dau în gât la Manitu și la DNA. (n.r. – nota redacției)

Iată ce incredibil gest, care confirmă poziţia sa faţă de “capturi”, comite:

ion dragusanul fals 7
Ion Drăgușanul ICONOGRAFIE ARDELEANA

Această colecție „iconografică” nu fusese făcută de nimeni pentru a fi închinată de către un HOȚ copiilor săi, nu fusese nici măcar pierdută, pe la Mereni, pe islazul comunal, ca să fie recuperată. Ea există prin lucrarea unor cercetători autentici care au răspândit-o, prin internet, exact ca pe o expresie a democratizării și liberalizării accesului la informație, inclusiv culturală

Deci e ca şi în tradiţia evocată de Sadoveanu, a lipovenilor din Deltă care se roagă la Maica Domnului să le poarte noroc când merg la furat… Cum adică, să strângi cu grebla imagini de pe Internet, să le însăilezi în construcţii botezate aiurea apoi sa le dedici copiilor tăi? Drept ce?

ion dragusanul fals 9
proiecte culturale falsificate și decontate de la bugetul CJ Suceava

În aceeaşi manieră, Drăgușanul, împreună cu cumătrul Ursu cu care face combinații la Muzeul Bucovinei, organizează expoziții de falsuri intitulate Illustrierte Bukowina” Click AICI!, colecţii de imagini la mâna a treia, plagiate și falsificate, dar decontate din bani publici sub forma unor proiecte culturale de ”mare valoare”.

ion dragusanul fals 8
cumplita cacealma a “Illustrierte Bukowina”

Cu precizarea că această cumplită cacealma cu “Illustrierte Bukowina” va beneficia de un tratament separat, iată sursa titlului său bombastic, nu cel indicat ca fiind dedicat memoriei nu-știu-cui, pictori și sculptori pe care uneori nu-i poate desemna și cu prenumele pentru că nu are date elementare despre ei (fiindcă nu le-a gasit pe net) :

ion dragusanul fals 5

…în fapt, un album minor, la nivelul posibilitaţilor tehnice si grafice ale anului 1907 și care se regăseşte într-un re-print recent, la un preț de cca 15 Euro…

Apoi (alt subiect care va trebui atins pe larg, în atenţia celor ce trebuie să știe) este propensiunea dată de bombasticul său delir de etalare, ”specializarea” sa în perioade mitice sau pe care, datorită inculturii sale lustruite, le consideră obscure, insuficient sau incorect interpretate, cum ar fi aceasta, a Bucovinei în perioada austriacă.

Cât privește sofisticatele sau mai din topor instigări autonomiste, analiza participării Bucovinei la război, sugerând fin și subtil o statalitate care ar putea fi, eventual, recuperată în maniera pe care dumnealui o antama în “Manifestul pentru salvarea Bucovinei”, despre asta vom mai vorbi și – vă garantăm – că se va mai vorbi.

Căci noi contestăm argumentat, constituţional și juridic, așa-zisul drept al maghiarilor de a arbora un steag al lor, de a clama o autonomie de tip stalinist, dar tolerăm români autonomiști, slugi ukrainene, care vor să salveze“ Bucovina… S-o salveze de cine și, mai ales, pentru cine?

Așa încât, nici nu este aşa important ca domnul Dragusanul, arendaşul cultural sinecuristic, cu revelaţii de bucovinean ratat, să citească aceste lungi și plicticoase misive, pâna la urmă ne exprimăm speranţa că le va citi şi cine trebuie.

Că mai este mult, foarte mult de scris, încă nu am abordat, de exemplu, chestiunea derogărilor, ce-cum-cine?, dar și pe aceea a vocaţiei dumnealui de specialist în chestiuni de dreapta–stânga, care i s-au înşurubat în genă şi de care nu mai poate scăpa, cam de prin anul 1978, de la cenaclul de la uzinele “Vulcan”, unde era o mare concentraţie de scriitori și artiști scăpaţi de sub control, deviaţioniști de dreapta și care – culmea! – locuiau sau se îmbătau și deviau spre dreapta în fosta casă a unuia Corneliu Zelea Codreanu, șeful istoric a lui moș Ungureanu-Somnorilă.

ion dragusanul fals 10
autor Ion Drăgușanul: Comunicat de presă – PSD

Observaţi, vă rugăm, că domnul Gâză Drăgușanul cita și din germana veche, pe care o ştia sub stapânirea PSD-istă şi a uitat-o apoi sub cea fluturistă, complet, da’ complet…

Flutur e un nimeni, o bulă de otravă precum „băşica porcului” de pe izlazuri.

E putred de bogat, fără să fi făcut afaceri (!), şi-acum numai puterea îi mai lipseşte. În lăcomia lui carieristică e gata de orice, inclusiv de otrăvirea unor generaţii dezorientate, cărora le distrage atenţia de la adevăraţii autori ai dezastrului naţional, scandalagii guvernanţi de dreapta fascistă.

Nu iubeşte folclorul, dar se foloseşte de formaţiile artistice conservate de instituţiile Consiliului Judeţean. Îi dispreţuieşte pe luptătorii anticomunişti, dar se lustruieşte cu eroismul lor.

Fură, corupe, inclusiv Justiţia, devastează România, dar o face pe mireasa imaculată.

El şi cohorta lui de trântori lingăi… cică vă vor aduce viitorul pe care îl meritaţi. Dumnezeu să vă apere de un astfel de viitor!”
Ion DRĂGUŞANUL
(MONITORUL de Suceava,12.05.2008, Click AICI!) ”

Tot costoboci, pelasgi și zicălași,
N-ai vrut deloc mai moale să o lași –
Ți s-a umplut răbojul, Ionică,
Tu, zicăleandrul fără frică!

ion dragusanul 24
Fotografia zilei – Steaua și inima stăpânului mut și kkcios!

Să rimezi ”poet” cu ”net”
Ești ori Gâză, ori proclet,
Că doar el, Gâză-procletul
Scrie opuri mulgând netul…

P.S. În cursul zilei de ieri, site-ul instituției noastre de presă a fost supus celui de-al treilea atac informatic, unul major acum, pentru a ni se închide gura…! De această dată nu au fost muzicieni & sociologi & psihologi & IT-iști habarniști din gașca de la Cluj, ci au fost asasini specializați  în astfel de acțiuni. Au reușit parțial să-și atingă scopul, închizându-ne „prăvălia” cca 1,5 ore spre seară, după o zi întreagă de muncă de intelligence, de ambele părți/baricade. Și, le-am luat urma…!

Nu spunem, deocamdată, mai mult de atât, până nu se vor finaliza și cercetările (de formă) ale BCCO (obligatorii în acest stadiu!), dar vă promitem că dacă se mai repetă, ne luăm propria tiparniță și facem  o publicație care să ajungă pe masă, gratis, în toate cele 200.000 de gospodării (căsuțe poștale) din jud. Suceava. Și, le livrăm personal, ori cu voluntari – ca la BRC…! Plus că… o revărsăm mai repede decât vă așteptați, pe național.

Ca să se știe…! Ce anume? O să aflați și vă veți îngrozi… ! (Tiberiu-George Beldiman suporter, tehnic…)

ion dragusanul fals 15
Drăgușanul este unul dintre aceia care trăiește cu iluzia că BUNUL SIMȚ, MODESTIA, CULTURA, REALIZĂRILE și COMPETENȚA se iau prin simplu contact, precum râia sau sifilisul… De aceea trimite la autografe ori imagini de demult…. pe care, însă, LE AU ȘI ALȚII, chiar înaintea lui, deși mai tineri cu 23 de ani! Doar că le țin în sertar și în suflet! Câteodată însă, când treaba e mult mult prea groasă, le mai scapă, voit, câte ceva…! (atenție pentru asasini, Drăgușanul ar fi purtat costum…!)

 

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers
siglă autori Bukowina lui Invers