Droguri vândute în dispozitive de vapat și în dulciuri. Peste 120 de percheziții în Suceava și în țară

Marți, 19 septembrie, polițiștii și procurorii DIICOT fac 121 de percheziții la membrii unei grupări care ar fi produs și vândut dispozitive de vapat, jeleuri și prăjituri cu substanțe psihoactive.

Între județele în care se desfășoară perchezițiile se numără și Suceava.

„Jeleuri, prăjituri, drajeuri și mai nou vape-uri. În această formă ajungeau la tineri substanțele cu efect psihoactiv.

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate – Iași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au descins astăzi la peste 120 de locații din 23 de județe pentru a destructura această rețea, care punea în pericol sănătatea copiilor.
«Fabrica de vise» a fost și ea vizitată, dar visele erau doar pentru producători. Pentru copii erau doar iluzii și pericol, iar persoanele suspectate știau la ce pericole îi expun.
Practic, persoanele cercetate vindeau droguri în dispozitive electronice, pe lângă cele disimulate în dulciuri.
În acest dosar sunt cercetate 28 de societăți care comercializau astfel de produse, iar cercetările sunt la început.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română, precum și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, brigăzilor de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești, Pitești, Timișoara, Cluj, Suceava, Bacău, Galați, Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate din Arad, Sibiu, Hunedoara, Botoșani, Harghita, Satu Mare, Baia Mare, Brăila, Vrancea, Neamț, Buzău, Inspectoratului de Poliție Județean Iași și al Jandarmeriei Române.
Acțiunile pentru a elimina acest flagel continuă!”, au transmis reprezentanți ai MAI.