Drumuri blocate de copaci doborâți de vânt, la Vatra Moldoviței, Cârlibaba și Crucea

ISU Suceava informează că, pee fondul vântului puternic, care s-a manifestat în această noapte în zona de munte a judeţului Suceava, au fost semnalate pe numărul unic de urgenţă 112 mai multe căderi de arbori pe carosabil.

La ora 22:43 s-a înregistrat primul apel pe 112, care anunţa blocarea traficului în Pasul Palma, din cauza unui arbore căzut pe partea carosabilă. La faţa locului a intervenit un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, care a tăiat şi degajat copacul, eliberând traficul rutier (ora 23:40).

La ora 22:45, Dispeceratul pompierilor militari a fost anunţat despre tamponarea a doua autoturisme, eveniment asociat cu căderea unui arbore pe carosabil, pe raza comunei Cârlibaba. Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit şi a degajat arborele, iar misiunea la faţa locului s-a finalizat la ora 0:00.

Tot la ora 22:45, pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au degajat un alt arbore căzut, care bloca partea carosabilă, pe raza localităţii Crucea. Misiunea s-a finalizat la ora 23:15.

Acelaşi echipaj, a intervenit şi la ora 1:41, când mai mulţi copaci şi crengi au căzut pe carosabil şi pe liniile de electricitate, pe DN17B, între localităţile Crucea şi Holda. Pompierii militari ai Punctului de Lucru Crucea au finalizat misiunea la faţa locului la ora 3:16.

Echipaje ale SDN Câmpulung Moldovenesc şi ale SVSU Cârlibaba, au intervenit pentru îndepărtarea de pe carosabil (în loc. Cârlibaba) a unui arbore căzut, în jurul orei 3:25. Traficul a fost eliberat la ora 5:00.

Ultima intervenţie, solicitată prin numărul unic de urgenţă 112, s-a înregistrat la ora 3:51. Un echipaj al SVSU Vatra Moldoviţei, împreună cu lucrători de la Drumuri Judeţene, a eliberat carosabilui blocat de un arbore, pe raza localității Vatra Moldoviţei. Misiunea echipajelor s-a finalizat la ora 4:40, când traficul a fost redat circulaţiei.