PSD Suceava: „Avem convingerea că tot sub conducerea PSD va fi realizată şi A8”

Departamentul de presă al PSD Suceava a transmis un nou comunicat de presă prin intermediul căruia îi răspunde liberalului Niculai Barbă. Social democrații au precizat că meritele multor investiții din județ le aparțin lor.

Redăm integral comunicatul de presă:

„Domnul Barbă a scris ieri o compunere în care întâi ne zice că ne iartă, iar apoi ne ceartă că am fi blocat, vezi Doamne, investiţiile din judeţ. Să o luăm pe rând. 

Indiferent de afirmaţiile colegilor liberali, contractul pentru A7, până la Siret, a fost semnat de ministrul PSD Sorin Grindeanu şi se va circula pe ea în 2024. Nu va rămâne un desen pe hârtie, cum rămân multe din proiectele CJ Suceava. De asemenea, avem convingerea că tot sub conducerea PSD va fi realizată şi A8.

Referior la centurile Sucevei şi Rădăuţiului, să ne amintim că prima a fost dată în circulaţie de către ministrul PSD de atunci,  iar a doua a fost construită în proporţie de peste 85% tot sub guvernarea noastră din acei ani. Informaţiile pot fi verificate în presa vremii. În timp ce noi am realizat cele amintite mai sus, ei încă mai au desenate pe hârtie Austostrada Gdansk – Varşovia – Lviv – Cernăuţi – Suceava – Bucureşti – Sofia şi centura Humorului.

Când discutăm despre spitale, la o simplă căutare pe internet vom vedea că principalele investiţii în Spitalul Judeţean Suceava s-au făcut când miniştri ai Sănătăţii au fost cei de la PSD. Tot sub guvernarea noastră a fost finalizat în proporţie de peste 98% spitalul de la Fălticeni şi numai venirea lor la putere a tărăgânat peste măsură darea lui în folosinţă.  Marile realizări PNL-iste în privinţa sănătăţii la nivel de judeţ în ultimii ani au fost: carantinarea Sucevei, «diploma» de doctor obţinută peste noapte de un anumit personaj politic şi sacrificarea celui mai bun manager avut de Spitalul Judeţean (doctorul Râmbu), tocmai pentru a-i salva pielea cetăţeanului devenit doctor peste noapte.     

Cât despre investiţiile pe care chipurile le-am fi blocat, credem că ar trebui să le amintim colegilor noştri doar programul PNDL realizat de PSD, în urma căruia toate comunele din judeţ au beneficiat de cel puţin o investiţie majoră, fără să facem discriminări politice în privinţa alocării fondurilor. Ceea ce nu s-a mai întâmplat când ei au venit la putere, considerând că e „liberal” să-i sancţioneze pe primarii care nu au aceeaşi culoare politică. 

Drept urmare, noi apreciem că PNL-ul ne iartă, dar ştim prea bine că iertarea liberală e ca sărutul lui Iuda. Mai bine fără!”.