DSP Suceava va controla restaurantele în care grupul de copii din Franța au mâncat, înainte să ajungă la spital cu toxiinfecție alimentară

O echipă mixtă din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava se va deplasa în teren pentru a efectua o anchetă epidemiologică, după ce 19 copii și un adult din Franța au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Potrivit DSP Suceava, doar patru dintre ei sunt internați, iar starea lor generală este bună. Medicul epidemiolog al DSP Cătălina Zorescu a comunicat că cetățenii francezi s-au prezentat în UPU în cursul nopții de 18 spre 19 octombrie cu simptome de febră, frisoane, scaune diareice, greață și vărsături. Cazul a fost anunțat la DSP în dimineața zilei de joi, 19 octombrie, de către medicul șef al Secției de Boli Infecțioase a spitalului.

 „Însoțitorul grupului a declarat că sunt cazați la Hotelul «Balada», au consumat cina din data de 17 octombrie la Restaurantul «Taco Loco», micul dejun din 18 octombrie la Hotel «Balada» și prânzul la Pizzeria «Amalfi» din Sf. Ilie. Au ajuns la UPU în noaptea de 18 spre 19 octombrie, la ora 00.35. Toți au fost consultați și li s-a administrat tratament simptomatic. Doar trei copii și un adult au rămas internați. În această dimineață aceștia se simt mai bine, starea generală s-a ameliorat în urma tratamentului, nu au mai avut scaune diareice și nu s-a recoltat nici o coprocultură. Unul dintre copii a avut o vărsătură și s-a recoltat o probă biologică care va fi trimisă la laborator pentru analize”, a precizat medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.