Dubiță burdușită cu alcool de contrabandă, oprită în trafic, la Poiana Stampei

În data de 20.03.2024, Poliția Municipiului Vatra Dornei a organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și de siguranță publică, fiind organizate filtre rutiere pe mai multe căi de comunicații care converg spre zona urbană a municipiului.

În jurul orei 1150, un echipaj de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla pe D.N. 17 din com. Poiana Stampei, județul Suceava, a oprit pentru control autoutilitara condusă de către un bărbat de 53 ani din com. Cotești, județul Vrancea. 

În urma verificării stării permisului de conducere celui în cauză în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere anulat de către o instanță de judecată.

 În continuare, s-a procedat la verificarea interiorului habitaclului, constatându-se că acesta transporta disimulat, mai multe baxuri conținând pet-uri la 2 litri, conducătorul auto relatând că acestea conțin alcool etilic, fără a deține documente de proveniență.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

 În urma activității de inventarierii încărcăturii transportate, a rezultat cantitatea de 125 de bax-uri, fiecare cu câte 6 pet-uri la 2 litri, însumând cantitatea totală de 1.500 de litri.  Au fost recoltate probe în vederea efectuării unei expertize de specialitate. Valoarea mărfii transportate ilegal este de cca. 140.000 lei. 

Autoutilitara în valoare de cca. 8000 Euro a fost indisponibilizată la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei iar cantitatea de alcool a fost confiscată, ridicată și depozitată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală potrivit art. 335 alin. (2) din Codul penal și art. 452 alin. (1) lit. H din Codul Fiscal, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

De asemenea, anterior, in cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei în colaborare cu inspectori vamali au identificat în trafic  un autoturism condus de către un bărbat de 25 ani care transporta 58.760 bucăți țigări contrabandă, țigaretele și vehiculul, fiind confiscate.