Sfaturi de top pentru a cultiva o mentalitate pozitivă față de bani

Banii sunt un subiect sensibil pentru majoritatea oamenilor. Avem nevoie de ei pentru a supraviețui, iar lipsa lor poate duce la un stres imens. Dacă vă străduiți să ajungeți la finalul lunii sau vă înecați în datorii, s-ar putea să dezvoltați o mentalitate negativă despre bani. Atunci când începeți să vă gândiți negativ la finanțe, acest lucru poate avea un impact asupra relației dvs. cu banii și asupra bunăstării generale. Să trăiești cu frică și să te îngrijorezi în legătură cu situația ta financiară nu este sănătos și îți compromiți oportunitățile de a face bani și de a reduce datoriile prin intermediul unor instituții precum horacredit.ro

De aceea, a avea o mentalitate pozitivă față de bani este crucială dacă vrei să trăiești o viață abundentă și de succes. Pentru a-ți cultiva o mentalitate pozitivă, iată câteva sfaturi de top care te vor ajuta să intri pe drumul cel bun din punct de vedere financiar:

Iertați-vă pentru greșelile financiare din trecut

Toată lumea face greșeli și nimeni nu este un guru financiar atunci când vine vorba de bani. Oamenii iau decizii financiare greșite și le regretă mai târziu. De la ratarea plății cardurilor de credit până la plata în exces a chiriei, puteți face o mulțime de gafe care vă pot sabota enorm finanțele. Poate că sunteți un cumpărător impulsiv și ați făcut achiziții inutile în trecut, iar acum v-ați epuizat cărțile de credit. Indiferent de greșelile pe care le-ați făcut în trecut, primul pas este să le recunoașteți și să vă iertați. Iertarea vă permite să vă concentrați asupra îmbunătățirii relației cu banii și să mergeți înainte în mod pozitiv.

Rețineți că banii sunt o chestiune delicată și că trebuie să învățați abilități de gestionare financiară pentru a atinge succesul. Prin urmare, învățați din greșelile voastre și cultivați o mentalitate pozitivă. Un alt aspect este să evitați să vă gândiți la datorii ca la un lucru rău. Dacă vă luptați cu datoriile, amintiți-vă scopul principal pentru care ați luat acea datorie. Ar putea fi pentru a vă plăti studiile superioare, pentru a vă renova casa sau pentru a face o excursie cu prietenii. Datoria dvs. este un memento că ați atins anumite etape importante și că ați servit un anumit scop în acel moment. Prin urmare, creați pozitivitate în jurul banilor și mergeți înainte fără rușine. 

Stabiliți obiective financiare realiste 

După ce v-ați iertat greșelile din trecut, o altă modalitate eficientă de a cultiva pozitivitatea este să vă stabiliți obiective financiare realiste. Antrenarea minții tale pentru a dezvolta simțuri pozitive necesită o abordare practică. Stabiliți-vă obiectivele, începând cu cele mai importante și realizabile. Ați putea să vă clasificați obiectivele în obiective pe termen scurt și pe termen lung. Determinați-vă situația actuală și scrieți-vă obiectivele pe hârtie. 

Puteți începe să lucrați la obiectivele realizabile înainte de a trece la cele care vă vor lua mult timp. Nu uitați să folosiți strategia SMART atunci când vă stabiliți obiectivele financiare. Fiecare obiectiv trebuie să fie specific, măsurabil, realizabil, relevant și oportun (SMART). De asemenea, trebuie să fiți disciplinat și concentrat pentru a vă atinge obiectivele financiare. 

Înțelegeți-vă emoțiile 

Când vine vorba de bani, ar trebui să vă înțelegeți gândurile și emoțiile. Mulți oameni trec cu vederea importanța de a-și da seama de tiparele de gândire cu privire la bani. Cum vă simțiți după ce ați făcut o achiziție uriașă sau o achiziție impulsivă? Scrieți-vă gândurile la sfârșitul zilei pentru a vă măsura emoțiile. Puteți face acest exercițiu frecvent și vă puteți face timp să îl citiți la sfârșitul zilei sau al săptămânii. Nu omiteți niciun sentiment și fiți sincer cu dumneavoastră. 

Veți fi surprins că anumite decizii sunt stresante, în timp ce altele vă pot aduce bucurie sau vinovăție. Este recomandabil să vă priviți emoțiile cu o minte deschisă pentru a obține o perspectivă pătrunzătoare. Deși este grozav să vă răsfățați uneori, trebuie să evaluați modul în care vă cheltuiți banii și impactul acestora asupra sănătății dumneavoastră mentale și a bunăstării generale. Prin urmare, deveniți mai conștienți de sine și descoperiți factorii declanșatori atunci când vine vorba de bani. 

Formați-vă obiceiuri sănătoase

Nu fiți un străin de finanțele dumneavoastră. În loc să vă feriți de realitate, ar trebui să începeți să vă formați obiceiuri sănătoase față de finanțele dumneavoastră. Creați-vă timp în fiecare săptămână pentru a trece în revistă bugetul lunar, facturile și cheltuielile. Identificați lacunele pe care trebuie să le astupați și observați îmbunătățirile. Ați mâncat la domiciliu? Ați renunțat la cafeaua cu prietenii din fiecare seară? Notați unde ați economisit un ban în plus. Având o relație bună cu finanțele dvs. vă va ajuta să vă înfruntați temerile în mod pozitiv. Indiferent cât de gravă este situația dvs. financiară, abordați-vă problemele cu o mentalitate pozitivă. 

Așa cum am menționat mai sus, puteți, de asemenea, să vă stabiliți obiective financiare realiste și să sărbătoriți micile victorii pe măsură ce avansați. Crearea unei mentalități pozitive vă va motiva să vă atingeți obiectivele financiare. 

Creați un buget care să includă fericirea 

Mulți oameni se confruntă cu anxietate atunci când vine vorba de buget. Dar un buget nu ar trebui să te limiteze de la a trăi o viață împlinită. Este un plan care vă permite să operați în limitele veniturilor și abilităților de cheltuieli. Realizarea unei mentalități pozitive necesită stăpânirea altor aspecte. Puteți totuși să întocmiți un buget și să includeți lucruri care vă aduc bucurie. Fie că este vorba de a ieși la cină în oraș sau de a plăti pentru un abonament la sala de sport, vă puteți planifica finanțele în consecință. Atâta timp cât respectați regula de bază a bugetării, 50% merge la necesități și facturi, 30% la dorințele dvs. și 20% la construirea unui fond de economii de urgență. 

Fiți informați

În cele din urmă, trebuie, de asemenea, să luați o inițiativă personală și să vă informați cu privire la chestiunile legate de bani. Nu stați și așteptați ca informațiile să vă găsească; citiți cărți financiare, conectați-vă cu experți și răsfățați-vă cu feed-uri pozitive din social media în jurul banilor. 

Felul în care vă simțiți în legătură cu finanțele dvs. va deveni realitatea dvs. Astfel, treceți de la mentalitatea negativă și hrăniți-vă cu conținut pozitiv care vă va transforma călătoria financiară în direcția corectă.

Concluzie

Cultivarea unei mentalități pozitive privind banii începe cu recunoștința. Ar trebui să fii recunoscător pentru ceea ce ai, indiferent cât de puțin. Folosiți banii pe care îi aveți acum pentru a vă dezvolta finanțele puțin câte puțin. Atingerea succesului financiar nu se întâmplă peste noapte. Trebuie să fiți disciplinat, rezistent și pozitiv pentru a vă atinge obiectivele. Nu permiteți ca banii să vă controleze mintea. În schimb, înțelegeți-vă gândurile și emoțiile pentru a obține controlul asupra banilor dvs. și pentru a dezvolta o mentalitate pozitivă. Puneți în aplicare sfaturile de mai sus și deveniți un guru în a vă gestiona finanțele cu finețe.