Ediția de anul acesta a Zilelor și Nopților Orașului Siret, un real succes

Încă o ediție reușită a Zilelor și Nopților Orașului Siret s-a desfășurat în week-end-ul 7 – 9 iulie 2023. Au fost trei zile pline, cu artiști de renume, dar și cu competiții sportive și ateliere de calitate. 

Vineri, 7 iulie, au început în forță manifestările de anul acesta dedicate celebrării orașului Siret. De la ora 12.00, tinerii din oraș au luat parte la Atelierele de scriere creativă dedicate lor, sezonul 3, când invitat special a fost scriitorul Cosmin Perța. De la ora 16.30, pe scenă au evuluat elevii G.P.N. NR.2 Siret și G.P.P. „Luminița” Siret, aceștia fiind urmați de Orchestra de mandoline de la Clubul Copiilor și Elevilor Siret / Trupa de folk TRUBADURII. De la ora 18:00 a debutat Festivalul Minoritars, când pe scenă au urcat Ansamblu ,,Florile Guliei” Gulia-Dolhasca, Ansamblul ,,Cervona Kalena” Negostina, Ansamblul ,,Kozacioc” Bălcăuți, Formația ,,Bucovina Twins Harmony” și ATELIERUL de Muzică Siret. Seara de vineri s-a încheiat cu recitaluri deosebite susținute de Ion Paladi și Fetele din Botoșani. 

„Mulțumim artiștilor care au acceptat invitația noastră, dar și cetățenilor care i-au primit cu atâta căldură încă din prima zi de activități! Am încercat să aducem bucurie comunității prin realizarea unui program amplu de recitaluri artistice, dansuri tradiționale, acțiuni sportive și alte surprize pentru siretenii de toate vârstele”, a transmis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, la finalul primei zile a evenimentului.

Manifestările au continuat și sâmbătă, 8 iulie, de la ora 09.00, cu Turneul de Tenis de Masă „CUPA SIRETULUI”, ed. a III-a, ce s-a desfășurat în Sala de Sport din Siret. De la ora 11.00 s-a desfășurat turul istoric ghidat prin vechea capitală a Moldovei, iar de la ora 12.00, s-au desfășurat Atelierele de scriere creativă pentru tineri, sezonul 3, invitat fiind și de această dată scriitorul Cosmin Perța.

Ca și în ziua precedentă, de la ora 18:00, a debutat Festivalul Minoritars. Astfel, cei prezenți s-au putut bucura de spectacolele susținute de mai multe ansambluri, între care Ansamblul „Zmeenii” Zmeu/Iași,  Ansamblul „Mala Pojana” Poiana Micului, Ansamblul „Cervona Kalena” Negostina și Ansamblul „Kolomeika Siret” (ucraineni).

De la ora 20.00, pe scena din Siret au urcat artiștii Paul Ananie și Teodora Panaite, Fuego fiind cel ce a închis cea de-a doua zi a Zilelor și Nopților orașului Siret.

„Sâmbătă, la Zilele și Nopțile orașului Siret, veselia, bucuria și voia bună și-au dat mâna. Mulțumim, Paul Surugiu (Fuego), Paul Ananie, Teodora Panaite, dar și tuturor celor care au urcat pe scenă”, a punctat primarul Adrian Popoiu.

Ultima zi, duminică, 9 iulie, a debutat încă de dimineață cu Turneul de Tenis de Masă „CUPA SIRETULUI”, ed. a III-a, ce s-a desfășurat în Sala de Sport din Siret, și a continuat până aproape de miezul nopții. În această zi, cei prezenți s-au putut bucura de spectacolul oferit Clubul BOGHIDANCE, dar și de Atelierul de Muzică Siret. de la ore 20:30, atmosfera a fost întreținută de DJ Covy, acesta fiind urmat de celebra trupă Direcția 5. Cel care a încheiat seara de duminică a fost celebrul artist Vescan, după finalul concertului acestuia, cei prezenți s-au bucurat și de un impresionant foc de artificii.

„Suntem bucuroși pentru că lumea a venit într-un număr atât de mare la manifestările organizate de Centrul Cultural, aproximativ 2500 de oameni în fiecare seară. Ne-am simțit bine când am văzut că munca noastră nu a fost în zadar. Cred că prin diversitatea acțiunilor noastre am reuști să mulțumim pe toată lumea: și pe cei cărora le place muzica ușoară, dar și pe cei care iubesc muzica populară”, a conchis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.