Educatoarea din Bosanci acuzată că a violat trei fetițe a fost pusă să plătească daune de 100.000 de euro

Apar informații noi în cazul educatoarei din Suceava, care a fost reținută la începutul anului trecut pentru comportament neadecvat asupra a trei minore, eleve ale sale. Totul a ieșit la iveală după ce tatăl uneia dintre victime a decis să-și facă singur dreptate, incendiind autoturismul femeii. Ce au aflat polițiștii suceveni a îngrozit o țară întreagă.

Ce fapte rușinoase a putut comite o educatoare din Suceava

În anul 2022, educatoarea Maria Podolak,  în vârstă de 51 de ani, care preda la Grădinița cu Program Normal Bosanci, a fost acuzată de viol, agresiune sexuală și rele tratamente alicate asupra a trei minore, toate fiind eleve ale acesteia.

Informația care a zguduit învățământul românesc s-a aflat întâmplător, după ce tatăl uneia dintre fetițe, aflând la ce orori a fost supusă copila, a mers la domiciliu la care se afla educatoarea și i-a dat foc mașinii femeii.

Nervoasă de ce i s-a întâmplat, femeia păgubită a reclamat la poliție incidentul, fără să știe cine este, de fapt, vinovatul. Polițiștii au urmărit camerele de supraveghere și l-au identificat destul de repede pe individ, care a fost reținut și dus la audieri. Aflat în fața polițiștilor, bărbatul a dezvăluit toate ororile pe care fetița sa i le-a povestit după ce a început să aibă coșmaruri noaptea.

După mai multe investigații, oamenii legii au descoperit că, în realitate, ar fi fost vorba de trei victime, toate fetițe cu vârsta cuprinsă între 3-7 ani.

La scurt timp după descoperirile halucinante, educatoarea a fost pusă sub acuzare pentru viol, agresiune sexuală și rele tratamente aplicate minorului, însă aceasta a negat toate acuzațiile.

Femeia a fost a arestată, iar la acel moment, mulți părinți au ieșit în stradă să susțină părinții copilelor abuzate. În urma acnhetei polițiștilor, au fost descoperite detalii halucinante despre trataentul la care erau puse minorele, acestea fiind traumatizate de cele întâmplate la grădiniță.

Din păcate, din punct de vedere medico-legal, agresiunile sexuale nu au putut fi confirmate, abuzurile reclamate având loc cu mai mult timp înaintea examinării copilelor.

Ce pedeapsă riscă fosta educatoare

În urma celor întâmplate, agresoarei i s-a suspendat dreptul de a profesa, ea aflându-se în arest de 13 luni. Mai mult, în cazul Mariei Podolak, care în prezent este judecată pentru viol și agresiuni sexuale asupra a trei fetițe minore, instanța a decis întemeiată cererea de despăgubire a victimelor, înaintată în data de 12 septembrie 2022.

În acest sens, vineri, pe 10 februarie 2023, Judecătoria Suceava a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunului imobil aparținând inculpatei Maria Podolak, o garsonieră situată într-un bloc din cartierul Obcini, potrivit obiectivdesuceava.ro. Potrivit sursei citate, femeia trebuie să achite părților vătămate o despăgubire de până la 100.000 de euro.

Soluția publicată de Judecătoria Suceava relevă faptul că a fost admisă, în parte, cererea formulată de părțile civile și că ”În baza art. 249 alin.1, 5 și 7 Cod procedură penală dispune instituirea sechestrului asigurător asupra bunului imobil aparținând inculpatei Podolak Maria, până la concurența sumei de 100.000 euro reprezentând valoarea prejudiciului total pretins de parțile civile minore anonim 3 și anonim 4. Executorie.

În baza art. 251 Cod procedură penală raportat la art. 220 alin.2 și alin 2 ind.1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală dispune ca măsura asigurătorie să fie adusă la îndeplinire de către organele competente ale ANAF, sens în care se va comunica prezenta încheiere. Cu drept de contestație în termen de 48 de la comunicarea încheierii”, indică sursa citată anterior, potrivit playtech.ro.