Facultatea de Istorie și Geografie din Suceava, conferință, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Cu ocazia Zilei Mondiale a Asistenței Sociale, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Istorie și Geografie, Departamentul de Științe Umane și Social-Politice și Colegiul Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Suceava, organizează, în data de 22 martie a.c., începând cu ora 12.00, în Aula din corpul E, conferința intitulată Parteneriat și dezvoltare în vederea consolidării serviciilor sociale.

Tematica generală a Zilei Modiale a Asistenței Sociale în anul 2024 se axează pe un „Viitor comun pentru o schimbare semnificativă și transformatoare”. Prin urmare, conferința Parteneriat și dezvoltare în vederea consolidării serviciilor sociale urmărește cunoașterea serviciilor sociale la nivel local și județean prin intermediul instituțiilor și organizațiilor invitate la eveniment și evidențierea importanței parteneriatului și colaborării interinstituționale în vederea consolidării și dezvoltării serviciilor sociale. Reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Suceava, vor evidenția rolul asistentului social în comunitate, respectiv importanța recunoașterii și validării profesionale a acestuia pentru un mai mare impact în dezvoltarea și consolidarea serviciilor sociale.

Instituțiile și organizațiile invitate la acest eveniment sunt: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Suceava, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Suceava, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Suceava, Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, Protopopiatul Suceava 2, Asociația „Lumină Lină”, Suceava, Asociația Grupului de Acțiune Locală „Valea Siretului de Jos”, Suceava, Asociația pentru intervenție în autism, Suceava.

În a doua parte a evenimentului, studenții de la programul de studiu Asistență socială se vor remarca prin lucrări și prezentări inspirate din experiența lor din practica de specialitate și voluntariat în instituții și organizații din domeniu. Cadrele didactice se vor implica prin evaluarea lucrărilor prezentate de studenți și expunerea unor teme specifice în domeniul asistenței sociale.

Persoane de contact: 

Conf. univ. dr. Cristina Cormoș, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Istorie și Geografie, Departamnentul de Științe Umane și Social-Politice (coordonator program de studii Asistență socială); mail: cristina.cormos@ atlas.usv.ro, tel. 0745602188

Florin Tărnăuceanu, Președinte Colegiul Național al Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Suceava, mail: [email protected], tel. 0743164585