Fără poduri de lemn, peste râul Dorna, la Poiana Stampei. Primăria a înlocuit toate podurile vechi, cu altele de beton

Infrastructura rutieră din comuna Poiana Stampei, deși una complexă, continuă să fie îmbunătățită. Dacă de curând s-a asfaltat și drumul național ce traversează localitatea, iar alte drumuri comunale au primit deja finanțări importante, cea mai recentă investiție finalizată este un pod  din beton de peste râul Dorna, din zona Prăleni 2.

Edilul Viluț Mezdrea a declarat că acest pod este cel de-al șaselea construit peste râul Dorna, în prezent nemaifiind niciun pod din lemn peste acest râu, întrucât toate au fost înlocuite cu poduri moderne, trainice și de înaltă calitate.

De altfel, aceste investiții nu sunt deloc întâmplătoare, ci fac parte din strategia inițială a primarului, care a dorit poduri  durabile și accesibile utilajelor agricole și mașinilor de pompieri și intervenții de mare tonaj.

„Aduc mulțumiri domnului Candrea Ionel, vrednic gospodar al comunei Poiana Stampei, care a înțeles importanța construirii acestui obiectiv și a intabulat și donat terenul de 759 de metri pătrați pentru amenajarea drumului care face legătura dintre DN17 și pod. Acesta a dat dovadă de înțelegere și sprijin în demersul Consiliului Local de a edifica acest obiectiv”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 150.000 de euro, sumă alocată integral de la bugetul local al comunei, iar  investiția  a fost realizată de către firma Amicii Building.