Festivalul Internațional „Cântecul cetinii” de la Dorna Arini a adunat și anul acesta sute de oameni

Sâmbătă și duminică, 20-21 august, în comuna suceveană Dorna Arini a avut loc cea de-a XXIV-a ediție a uneia dintre cele mai longevive manifestări organizate în Țara Dornelor, Festivalul Internațional „Cântecul cetinii”. Ediția de anul acesta s-a desfășurat într-o locație nouă, pe stadionul din comună, care a fost amenajat și ornat de sărbătoare.

Manifestarea a debutat sâmbătă seara, după ora 21:00 cu un party în aer liber, cu muzica anilor ‘90-2000, la care au luat parte oamenii din localitate.

Ziua de duminică a debutat cu parada cailor gospodarilor din comună, iar mai apoi cei prezenți s-au  delectat cu un spectacol folcloric extraordinar, alături de Ansamblul și Orchestra „Brădulețul” din Dorna Arini, Mădălina Candrea Băbuț și Grupul vocal de copii „Flori de cântec”, Laura Erhan, Cornelia și Lupu Rednic, Daria Bodnar, Gabriel Nebunu, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Elisa Hechelciuc, Suzana și Daciana Vlad – gemenele folclorului maramureșean, Grigore Gherman și Fuego, evenimentul fiind încheiat, după lăsarea întunericului, cu un impresionant foc de artificii.

„Am pregătit un eveniment special atât pentru cetățenii comunei noastre, cât și pentru turiștii care sunt în zonă. Pe lângă frumoasa paradă a cailor gospodarilor noștri, cei prezenți au parte și de spectacolele artiștilor noștri locali cu care mă mândresc. De altfel, am decis împreună cu Consiliulu Local să le acordăm titlul de Cetățean de Onoare foștilor învățători și profesori  din Dorna Arini care au dezvoltat această comunitate prin educația pe care au acordat-o atâtor generații de elevi”, a transmis primarul comunei Dorna Arini, Andrei Mazăre.