Festivalul Ouălor Încondeiate revine la Moldovița, în Duminica Floriilor

Primăria și Consiliul Local Moldovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina”, organizează în Duminica Floriilor, pe 9 aprilie, Festivalul Ouălor Încondeiate, ediția a XIV-a.

Evenimentul, care are drept scop scoaterea la lumină și punerea în valoare a tot ce are mai frumos satul românesc, va debuta la ora 13:00, sosirea invitaților și aranjarea standurilor începând la ora 10:00, în sala de sport a comunei Moldovița. Potrivit organizatorilor, și în cadrul ediției de anul acesta se va desfășura un concurs, câștigătorii urmând să primească premii importante.

„Cu deosebită plăcere vă invităm în Duminica Floriilor, pe 9 aprilie 2023, la ediția a XIV-a a Festivalului Ouălor încondeiate de la Moldovița, a cărui obiectiv principal este punerea în valoare și promovarea tradițiilor cultural-meșteșugărești ale etniei huțule din Bucovina”, a transmis primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

Edilul a mai precizat că pe durata jurizării formații artistice din zonă vor susține un program de muzică religioasă.

Reamintim că arta încondeierii ouălor este la ea acasă în comuna Moldovița, ea fiind preluată și de multe alte comune din județ. Mai exact, cu ani în urmă, un preot din comuna Ciocăneşti a participat la slujba de Înviere la Moldoviţa, iar la plecare  acesta a primit un coş cu ouă încondeiate de femeile din Moldoviţa. De atunci şi comuna Ciocăneşti este reprezentativă pentru această artă a încondeierii.