Flutur anunță că Romatsa va monta la Aeroportul din Suceava un sistem de aducere la sol a avioanelor pe timp de ceață, asemeni celui de la Otopeni

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat în 2024, compania Romatsa va monta pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava un sistem de aducere la sol a aeronavelor în condiții de vizibilitate scăzută la nivelul celui existent pe aeroportul Otopeni.

„Zilele trecute, Romatsa ne-a făcut cunoscut faptul că, în urma unui studiu făcut de o firmă italiană privind aducerea la sol a avioanelor pe timp de ceață, adică sistemul ILS, putem și sunt condiții să urcăm de la categoria a doua, adică la circa 300 de metri vizibilitate la 150 de metri pe ceață. Asta înseamnă că într-un viitor apropiat și ei s-au angajat să facă această investiție în anul 2024, la solicitarea noastră, vor putea să vină avioane să aterizeze la Suceava și la vizibilitatea de la 150 de metri în sus. Acesta este un lucru care ar aduce Aeroportul Suceava la nivelul Otopeniului. Sunt foarte bucuros că la finalul acestui an terminăm o investiție foarte importantă la aeroportul de la Suceava pentru creșterea siguranței, după ce, tot anul acesta, am pus în funcțiune terminalul doi de pasageri”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a mai spus că la Aeroport au început și lucrările de demolare a unor pavilioane vechi pentru pregătirea construcției terminalului trei de pasageri, a terminalului cargo și extinderea parcării.

De asemenea, Flutur a trecut în revistă și  investițiile importante realizate la Aeroportul din Suceava.