Flutur, la proiecția filmului Ciprian Porumbescu de la Ilișești: „Îndemnul meu este să iubim așa cum a iubit marele compozitor Bucovina tradiția, obiceiurile, lăutarii satului și satul românesc”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, îi îndeamnă pe suceveni și pe români ca în Anul Ciprian Porumbescu „să iubim așa cum a iubit el Bucovina, tradiția, obiceiurile și lăutarii satului”.

Șeful administrației județene a fost prezent duminică, 4 iunie, în comuna Ilișești, la Mănăstirea „Adormirii Maicii Domnului” la proiecția filmului „Ciprian Porumbescu”, eveniment la care a participat și marele actor Vlad Rădescu, cel care, în urmă cu 50 de ani, a jucat rolul marelui compozitor în filmul biografic.

Astfel, Gheorghe Flutur, a felicitat conducerea Primăriei Ilișești pentru că a găzduit Carava „Ciprian Porumbescu”.

„Felicitări comunității din Ilișești pentru că ne întâlnim să aducem un omagiu celui care a făcut atât de multe lucruri frumoase pentru Ilișești, pentru Stupca, pentru Bucovina noastră dragă și pentru toată țara. Mă gândeam că dacă noi cei care vremelnic astăzi conducem aceste zone putem să vorbim despre el. Și am un exemplu. Nu știu câți știți, dar săptămânile acestea noi modernizăm drumul care leagă Izvoarele Sucevei de Șipotele Sucevei, de Ucraina, drumul din frontieră. Un proiect european transfrontalier, un drum care duce la locul unde s-a născut Ciprian Porumbescu. Și noi și partea ucraineană venim cu acest proiect în memoria marelui Porumbescu. Dar mai avem multe de făcut. Și vreau să spun că ne mândrim în fiecare zi cu Ciprian Porumbescu, pentru că și ansamblul nostru și Centru Cultural poartă numele marelui compozitor. Dar parcă trebuie și mai mult făcut, dragii mei. Îndemnul meu pentru dumneavoastră, aici acasă la Porumbescu este să iubim așa cum a iubit el Bucovina tradiția, obiceiurile, lăutarii satului și tot ce are mai frumos și mai scump – satul românesc. De aceea, mă bucur că în această mănăstire nou înființată sărbătorim acest eveniment. Și vreau să îl salut pe maestrul Rădescu cu multă prietenie și respect pentru că rămâne simbolul de referință când vorbim de Ciprian Porumbescu”, a declarat Gheorghe Flutur.