Flutur: „Rapsozii sunt rădăcina, izvorul de unde se înfruptă ceilalți artiști”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, vineri, 14 octombrie, a.c., la deschiderea primei ediții a Festivalului Rapsozilor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina și are loc la Muzeul Satului Bucovinean.

„Suntem la prima ediție pe care noi Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina o organizăm la Suceava, în Cetatea lui Ștefan cel Mare. Acest Festival al Rapsozilor are scopul de a umbla în lada de zestre a vechilor talente curate, nealterate, autentice”, a precizat Flutur.

El a spus că la ediția de anul acesta participă rapsozi din județele Suceava și Cluj, însă intenția este ca la edițiile viitoare să fie invitați artiști din întreaga țară.

„Aș vrea să transmit un mesaj către rapsozi. Ei de fapt sunt rădăcina, izvorul de unde se înfruptă ceilalți artiști. Sper ca anii viitori vom putea organiza un festival al rapsozilor din toată România, pentru că, din păcate, așa cum merg vremurile se cam uită de rapsozi. Eu înțeleg că e mai mult comercial de multe ori, dar să nu uităm rapsozii pentru că mai există acest autentic și tradițional la care noi ne uităm cu multă plăcere și o să ne fie dor de ei dacă nu îi băgăm în seamă. Noi aici la Suceava încercăm să îi băgăm în seamă. Le urez toate cele bune și îi așteptăm în Bucovina să cânte, să joace, să fie rapsozi în Bucovina”, a precizat președintele CJ Suceava.

La final, Gheorghe Flutur a îndemnat un grup de rapsozi să cânte „una de la Mălini”, iar la finalul cântecului șeful administrației județene i-a întrebat cine le-a făcut cântecul. Răspunsul rapsozilor din Mălini a fost: „Domn’ președinte”. Gheorghe Flutur a adăugat că „eu, cu jumate de normă activez și pe la ei”.