Flutur, vizită pe șantierele din Șcheia: „Se fac investiții masive în această perioadă”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, alături de primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, și de consilierul local liberal Alin Rusu, au verificat, luni, 8 aprilie, stadiul lucrărilor la mai multe investiții din localitate. 

„Suntem la Șcheia pe un șantier care are cam 20% stadiul executat pe apă și canalizare pe Programul Operațional de Infrastructură Mare, o investiție de circa 28 de milioane de euro. Șcheia este localitatea care primește cei mai mulți bani din proiectul de 280 de milioane de euro pentru apă și canal, la nivel de județ. Rezolvăm problema integral pentru localitatea Șcheia, cu peste 2.200 de branșamente și la Sf. Ilie, tot pe acest program, cu circa 1.100 de familii care vor avea apă și canalizare. Apa vine de la Berchișești, iar canalizarea se duce în stația de epurare de la Suceava. În total sunt 45 de kilometri de rețea de apă și 40 de kilometri de rețea de canalizare. Se lucrează destul de bine, iar lucrările completează investiția pe apă și canal de la Mihoveni, unde 900 de familii au primit apă și canal pe un program pe PNDL”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a subliniat că străzile pe care se amplasează rețele de apă și canalizare vor fi asfaltate printr-un proiect guvernamental accesat de Primăria Șcheia.

„Aici din urmă venim cu programul «Anghel Saligny», în valoare de circa 3 milioane de euro, prin care 13 străzi vor fi asfaltate, după ce se termină lucrarea de apă și canalizare. Și tot la Șcheia avem extinderea rețelei de gaze naturale la Sf. Ilie și înființarea unei rețele la Mihoveni, un proiect de circa 19 milioane de lei pe care l-a primit Primăria. Deci, investiții masive în această perioadă, în așa fel încât cine locuiește în Șcheia să aibă confortul pe care l-ar avea în municipiul Suceava. Sunt investiții mari, după cum vedeți, în centrul localității. Șcheia este o localitate care are în jur de 14.000 de locuitori, una din cele mai mari din județ. Sunt circa 700 de elevi care au nevoie de o sală de sport, o investiție la care se lucrează deja. De asemenea, și școlile s-au modernizat, la Sf. Ilie s-a finalizat școala și se lucrează la Mihoveni. Deci, comuna Șcheia este un șantier întreg în momentul de față. Alături de noi sunt primarul Vasile Andriciuc, consilieri, domnul consilier Alin Rusu, cărora le mulțumesc pentru implicare. Ce aveți nevoie spuneți-ne din timp. Ziua e mare nu ne supărăm dacă lucrați și sâmbăta ca să puteți termina”, a conchis președintele Gheorghe Flutur.