„Frații Stoica” de Bucovina: Gemenii de 12 ani din Pojorâta, care uimesc lumea kickboxingului

Andrei și David Hojda au 12 ani, sunt din Pojorâta și, pe zi ce trece, atrag tot mai mult atenția prin seriozitatea, perseverența, dar mai ales prin talentul de care dau dovadă la antrenamentele și competițiile de kickboxing.

Gemenii n-au nici măcar un an de când se antrenează la X-FIGHTERS din Câmpulung Moldovenesc, dar parcă „se știu de-o viață” cu acest sport. Deja știu să proiecteze o aură de putere, nu mai sunt nicidecum ținte ușoare și au învățat că toată lumea merită respect și că nimeni nu merită să fie subestimat.

Drept dovadă, sâmbătă, 6 aprilie, când au participat la Cupa Cetății Deva, gemenii din Pojorâta au impresionat încă o dată.

Andrei Hojda și-a învins adversarul la puncte, iar David Hojda, în mai puțin de 45 de secunde, și-a făcut adversarul knock-out.

Dragoș Bodnărescu, cel care sădește în fiecare persoană care trece pragul X-FIGHTERS dorința de autodepășire, dar și  o doză importantă de motivație, recunoaște că toți sportivii săi au câte o sclipire, însă acești doi copii sunt greu de comparat cu altcineva.

„Sincer, stau de ceva timp și mă gândesc ce detalii să ofer despre acești copii, fără să pară că exagerez. Sunt fantastici, cu o ambiție și o determinare greu de egalat! Nu am mai întâlnit așa ceva de când profesez… de fapt, DE CÂND MĂ ȘTIU! Au doar 35 de kilograme, dar un curaj cât o armată de bărbați în toată firea! Vin de 3 ori pe săptămână la antrenament, de la Pojorâta la Câmpulung, și stau câte două ore pe zi, iar atunci când nu vin la sală, merg la alergat! Sunt la început de drum, dar promit mult! Mama lor ii susține și este alături de ei făcând eforturi mari! Noi suntem lângă ei! Primarul Bogdan Codreanu a fost lângă ei! Putem privi spre viitor cu încredere”, a transmis antrenorul fraților Hojda, Dragoș Bodnărescu.

Gabriela Hojda, mama micilor campioni, este făcută, la rândul său, knock-out de emoții, de fiecare dată când băieții sunt în ring. 

„Copiii mei sunt foarte pasionați. Ei se uită acasă, pe internet, la meciuri pentru că le place foarte mult acest sport. Au făcut și fotbal, dar au renunțat pentru a face kickboxing. Eu îi susțin necondiționat. La meciuri nu am fost, pentru că nu aș vrea să le transmit emoțiile mele, însă, de fiecare dată, îi urmăresc și am palpitații”, a spus Gabriela Hojda, mama copiilor fenomen de la Pojorâta.

Iubitor și susținător constant al sportului pojorâtean, primarul comunei, Ioan Bogdan Codreanu, nu a trecut cu vederea talentul acestor copii, astfel că, în foarte scurt timp, a devenit un fan înfocat al acestora. Ba chiar, a participat și la unul dintre antrenamentele lor, i-a premiat după victoria din luna februarie și le-a promis că le va asigura transportul la competiții, pentru că numele Pojorâtei e bine să răsune în toată țara, iar mai apoi, în toată lumea.

Inedit: Tot la Deva, un alt sportiv de-al lui Dragoș Bodnărescu a bătut doi adversari în același meci

 

Cupa Cetate, ediția a V-a, de la Deva a găzduit 6 sportivi antrenați de Bodnărescu, din care 5 au ieșit învingători, iar unul a pierdut la puncte.

Mai mult, o situație inedită a fost dată tot de un sportiv de la X-FIGHTERS, care a fost nevoit să lupte cu doi adversari în cadrul aceluiași meci, fără pauză. 

„A luptat cu un adversar o repriză, l-a bătut bine, iar apoi organizatorii și-au dat seama că au greșit adversarul. Ne-au întrebat dacă putem continua cu cel de-al doilea, fără pauză, am acceptat și, la final, sportivul nostru l-a învins și pe acesta. Multe mulțumiri din partea celor de la X-Fighters pentru primarul Bogdan Codreanu și Primăria Pojorâta, care ne-au ajutat cu transportul până la Deva și cu cel mai tare șofer din Bucovina, Gică Caluser”, a spus Dragoș Bodnărescu.