Gazoductul Pojorâta – Vatra Dornei, inaugurat în prezența premierului Nicolae Ciucă

Joi, 25 august, a fost pus în funcțiune gazoductul Pojorâta – Vatra Dornei, care va alimenta municipiul Vatra Dornei. La eveniment a luat parte premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, directorul general al Transgaz, Ion Sterian, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, deputatul Angelica Fădor, primarul Ilie Boncheș, fostul deputat Dumitru Pardău, vicepreședinții Consiliului Județean, Niculai Barbă și Vasile Tofan și primarii din bazinul Dornelor.

Trebuie precizat că această investiție se ridică la 17 milioane de lei și este realizată de Transgaz. Potrivit șefului Transgaz, gazoductul are o lungime de 26 de kilometri și a fost finalizat cu patru luni mai devreme, adică în 20 de luni. Gazoductul transportă un volum anual de 225 de milioane de mc de gaz.

„Gazul e la poarta orașului Vatra Dornei și această utilitate va duce la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației și la dezvoltarea mediului de afaceri. Transgaz va continua să dezvolte investiții în magistrale de gaz metan, iar în curând vor începe lucrările unui nou gazoduct de 90 de kilometri spre Iacobeni, Cârlibaba și Borșa”, a spus  șeful Transgaz. 

 

Nicolae Ciucă: „Este un moment de bucurie pentru locuitorii orașului Vatra Dornei”

Primul ministru a declarat că această investiție reprezintă un pas important în dezvoltarea orașului stațiune Vatra Dornei, dar și o mare bucurie pentru cetățenii municipiului. Totodată, Ciucă a precizat că această investiție reprezintă și un potențial important de dezvoltare a diferitelor sectoare de activitate.

„Este un moment de bucurie pentru locuitorii municipiului Vatra Dornei acum când orașul aniversează 430 de ani de atestare documentară. Astăzi se finalizează un program guvernamental prin care am a dus gazul la marginea orașului creând astfel posibilitatea ca proiectul viitor de alimentare cu gaze a întregului oraș să se realizeze în conformitate cu planurile autorităților locale. Am înțeles de la domnul primar că deja lucrările au început pe strada Republicii, stradă din centrul stațiunii, și de asemenea sunt materialele de construcții achiziționate astfel încât să poată să demareze lucrările de conectare de la stație către punctele de livrare din oraș. Sunt posibilități pentru dezvoltarea rețelei de termie dar și pentru dezvoltarea afacerilor. Există un potențial consistent pentru dezvoltarae diferitelor sectoare de activitate, orașul urmând să devină mult mai atractiv”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

 

Gheorghe Flutur: „Am avut două obiective pentru Dorna: gazul și Cazinoul și iată că s-au realizat”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că gazoductul reprezintă o mare bucurie atât pentru administrația publică locală, cât și pentru oamenii din zonă. Totodată, acesta a subliniat că cele două obiective propuse, gazul și Cazinoul din Vatra Dornei, au fost realizate, iar acest aspect nu poate decât să bucure.

„Reamintesc că noi, Consiliul Județean, am coordonat acest proiect. Am moștenit proiectul vechi din 2003-2004 abandonat înainte de Câmpulung Moldovenesc. În primul meu mandat am dus gazul la Câmpulung Moldovenesc, iar acum bifăm această mare realizare și am adus gazul și la Vatra Dornei. Au fost foarte multe momente când am fost diriginte de șantier aici”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a mai spus că prin PNI „Anghel Saligny” 33 de localități sucevene au primit fonduri de la Guvern pentru rețele de gaz metan  care vor însuma 1.300 de kilometri de conductă și vor avea 70.000 de beneficiari.

„Asta înseamnă posibilitatea de avea soluții alternative, înseamnă cruțarea pădurilor și un plus de civilizație. Am avut două obiective pentru Dorna: gazul și Cazinoul și iată că s-au realizat”, a conchis Flutur.

 

Primarul Ilie Boncheș: „Dacă mă credeți, melodia mă simt ca la 20 de ani e valabilă și astăzi pentru mine”

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a mulțumit președintelui Flutur și premierului Nicolae Ciucă pentru implicarea în acest proiect. De asemenea, edilul a precizat că municipiul pe care îl reprezintă va înflori în perioada ce urmează.

 „Soarele de afară a venit la Vatra Dornei împreună cu domnul prim ministru, cu domnul președinte al Consiliului Județean, cu domnul director general al Transgaz. Dacă mă credeți, melodia mă simt ca la 20 de ani e valabilă și astăzi pentru mine. Vă aștept pe toți la Vatra Dornei în doi ani să vedeți cum va arăta stațiunea. Va arăta ca acum 130 de ani când Vatra Dornei a fost primul oraș iluminat din Bucovina. Dacă nu se zbăteau domnul președinte al Consiliului Județean cu domnul prim ministru, nu eram în această fază și, de aceea, le mulțumesc din suflet”, a declarat primarul Ilie Boncheș.