Gelozia și bătăia au dus la emiterea unui ordin de protecție într-o familie din Rădăuți

Miercuri, 1 noiembrie, orele 11.00, la sediul Poliției Municipiului Rădăuţi, s-a prezentat numita B. Elena, în vârstă de 44 de ani,  din mun. Rădăuți, jud. Suceava care a sesizat faptul că la data  24.09.2023, în juurl orelor 09:00 pe fondul geloziei și al consumului de băuturi alcoolice a fost agresată și amenințată cu acte de violență de către soț.

            În urma verificărilor efectuate s-au stabilit următoarele:

            Numita B. Elena este căsătorită cu B. Gheorghe din anul 1998, timp în care au locuit împreună în mun. Rădăuți, jud. Suceava.

            La data de 24.09.2023, orele 10:00, în timp ce se aflau la domiciliu, B. Gheorghe, pe fondul geloziei și al consumului de băuturi alcoolice a lovit-o pe numita B.  Elena și a amenințat-o cu acte de violență, amenințări de natură a-i crea o stare de temere determinând-o pe aceasta din urmă să părăsească domiciliul și să locuiască începând de la data evenimentului la sora ei în mun. Rădăuți, jud. Suceava.

            În urma completării formularului de evaluare a riscului s-a stabilit faptul că există risc asupra vieții și integrității victimei, astfel că s-a eliberat ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, împotriva lui B. Gheorghe.

            În cauză lucrătorii de poliţie au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de numitul B. Gheorghe începând cu data de 01.11.2023, orele 11.00  pe o perioadă de 5 zile.

            În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „ violență în familie”, faptă prev. și ped. de art. 199, alin. 1 rap. la art. 193, alin. 1 Cod Penal și „ amenințare ”, faptă prev. de art. 206 alin. 1 Cod penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii din cadrul Compartimentului de Proximitate.