Slujba Parastasului pentru IPS Pimen, la mormântul de la Sihăstria Putnei

În ultima a zi a lunii octombrie preoții din Protopopiatul Rădăuți au participat la o conferință pastoral- misionară la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Cei aproximativ 150 de clerici din cuprinsul Protopopiatului Rădăuți au început ziua în rugăciune, în zorii zilei, la Mănăstirea Sihăstria Putnei săvârșindu-se Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către preoții protopopiatului, sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, alături de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, arhim. Paraschiv Dabija, vicar administrativ, și protoiereul Ionel Constantin Maloș.

Slujba a fost săvârșită în biserica mare a mănăstirii cu hramurile „Izvorul Tămăduirii“ și „Sfântul Serafim de Sarov“, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corala bărbătească ortodoxă „Sfântul Ierarh Leontie”, dirijată de domnul Costel – Ovidiu Foca. La final, după luările de cuvânt, pr. protoiereu Ionel Constantin Maloș a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, membrilor Permanenței Consiliului Eparhial, gazdelor și tuturor slujitorilor prezenți la acest eveniment deosebit pentru Protopopiatul Rădăuți. Sfinția sa le-a dăruit celor doi ierarhi colecția Viețile Sfinților pe tot anul, ediție jubiliară.

Cei prezenți s-au îndreptat apoi spre mormântul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, unde a fost săvârșită slujba Parastasului pentru cel care a fost ierarh al Bucovinei timp de aproape trei decenii. La vârsta de peste 90 de ani, după 38 de ani de slujire în Biserica Ortodoxă Română în demnitatea de arhiereu, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen a trecut la cele veșnice în 20 mai 2020.