Generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării: „Populația României trebuie să se pregătească pentru apărare”

Generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării din Armata Română a declarat, într-un interviu, că populaţia României trebuie să se pregătească pentru apărare.

Generalul Gheorghiţă Vlad a vorbit într-un interviu pentru Europa Liberă despre faptul că România nu are legislaţia necesară pentru a pregăti populația să facă față în cazul extinderii războiului din Ucraina.

„Populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a declarat generalul Gheorghiţă Vlad.

Totodată, şeful Statului Major al Apărării a explicat că Armata Română intenţionează să introducă un serviciu militar în termen, voluntar.

„Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului”, a explicat generalul Vlad, potrivit a3.ro.