George Simion: Dumitru Focşa a fost exclus din partid

Dumitru Focșa a fost exclus din AUR, dar rămâne de văzut dacă el va decide să renunțe și la funcția de parlamentar.

„Dumitru Focşa trebuie exclus din partid. Cel mai probabil, nu își va da demisia pentru că leafa de parlamentar este generoasă”, a mai zis George Simion.

„Femeile și copiii din societatea românească sunt, de multe ori, victime ale violențe domestice. De cele mai multe ori, societatea românească întoarce privirea când apar public astfel de cazuri. Subiectul nu este unul care să aducă voturi. M-am gândit foarte mult, în ultimele două zile, la mama mea, la soția mea, la viitoarea mea fiică, la milioanele de oameni fără apărare și am decis să nu tac și să ascund gunoiul sub preș. Dumitru Focşa este autorul unui astfel de caz de violență domestică. Juriul de onoare al AUR a constatat că este vinovat și trebuie exclus”, a adăugat președintele AUR.

Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Focșa din partid – comunicat oficial

Biroul Național de Conducere al AUR a decis astăzi să îl excludă pe Dumitru Focșa din partid, după ce acesta și-a agresat fizic soția în timpul unui scandal  casnic.  Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianței pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzațiile apărute în spațiul public în urma scandalului declanșat la domiciliul familiei Focșa se confirmă.

„Gestul comis de deputatul Dumitru Focșa este incompatibil cu calitatea de membru de partid și cu demnitatea de parlamentar.

Alianța pentru Unirea Românilor îi cere public deputatului Focșa să își respecte angajamentul asumat și să își depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancțiunii primite pe linie de partid. 

AUR respinge ferm orice formă de violență domestică și se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor și organizațiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi și expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.