Gheorghe Flutur anunță noi investiții în Spitalul Județean Suceava: „Planul include și extinderea Unității de Primiri Urgențe”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, informează că instituția pe care o reprezintă continuă să acorde prioritate susținerii dezvoltării Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.
„În vederea îmbunătățirii serviciilor medicale oferite, propunem extinderea și modernizarea infrastructurii spitalului. Planul include extinderea unității de primiri urgențe, crearea unei săli de operație pentru cazurile de politraume, și reorganizarea spațiilor pentru a eficientiza fluxul de pacienți. De asemenea, ne propunem să modernizăm secția de terapie intensivă și să creăm noi spații pentru servicii precum radiologie digitală, laborator, dializă și scintigrafie.
Obiectivul nostru este de a consolida capacitatea de răspuns a spitalului în fața situațiilor de urgență și de a îmbunătăți calitatea asistenței medicale pentru comunitatea noastră.
Pentru realizarea acestui proiect, estimăm că sunt necesare fonduri în valoare totală de 69.891.663,08 lei, inclusiv TVA, din care costurile de construcție și materialele reprezintă 33.069.086,52 lei. Echipamentele și dotările necesare sunt estimate la 22.783.686,45 lei, inclusiv TVA.
Durata estimată pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni, conform graficului stabilit.
Această investiție va contribui semnificativ la îmbunătățirea infrastructurii medicale a spitalului nostru și va sprijini eforturile noastre de a oferi servicii de sănătate de înaltă calitate comunității noastre”, a transmis președintele CJ Suceava, Lucian Harșovschi.