Guvernul adoptă o hotărâre privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii, afirmă Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că Guvernul va adopta un proiect de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi un alt proiect de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune.

Astăzi vom duce la bun sfârşit ceea ce am asumat în şedinţa de Guvern de miercuri şi anume aprobăm hotărârea de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Sunt convins că la nivelul Ministerului Educaţiei vor fi luate măsuri astfel încât aceste şcoli să fie alese dintre cele care au cu adevărat nevoie şi să aibă o repartizare unitară şi echilibrată la nivelul întregii ţări, pentru fiecare judeţ în parte, în mod deosebit acolo unde este cu adevărat nevoie. Aprobăm şi hotărârea de Guvern a Ministerului Muncii care, de asemenea, prevede norme metodogice de aplicare a prevederilor Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune”, a precizat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de vineri a Executivului.